Okullar açılır mı?

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektör Yardımcısı, Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Kemalettin Aydın, "Bana göre önümüzdeki günlerde kısıtlamaların kaldırılması, normalleşmeye doğru evrilmemiz gerekiyor. Okulları açık tutabilecek dış kısıtlamalar devam etmeli, yani okulları devam ettirmeliyiz. Okulların sömestr tatilinden sonraki dönemde açılması gerekiyor" dedi .

Haberler 08.01.2021 - 09:49 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Prof. Dr. Kemalettin Aydn, kstlamalarla beraber Türkiyede koronavirüs salgnnn önemli bir oranda kontrol edilebilir duruma geldiini söyledi. Prof. Dr. Aydn, u anda hastanelere bavurular önemli oranda dütü. Hastanelerimizde bo yataklarmz var. Yine yan zamanda youn bakm ünitelerinde de bo yataklarmz söz konusu. Mesela Gülhane Eitim ve Aratrma Hastanesine bavuru says bin olurken, bugün 200 bavuru oluyor. Ankara genelinde de yüzde 80 azald, rahatlama söz konusu diye konutu.

DAHA BÜYÜK SALGIN OLMAYACAINI DÜÜNÜYORUM

Prof. Dr. Aydn, önümüzdeki günlerde kstlamalarn kaldrlmas, normallemeye doru evrilmen olmas gerektiini kaydederek, Bata güz döneminde yaptmz gibi deil de, okullar açk tutabilecek d kstlamalar devam etmeli yani okullar devam ettirmeliyiz. Bir ülkenin gelecei eitim üzerine kurgulanacaksa, en son okullarla ilgili kstlamalar yapmalyz. Geri kalanlarn ona göre planlamamz lazm. Yaklak 10 ay oldu; artk toplumda önemli bir oranda virüsle karlam ve savunma hücreleri olan insanlar olumaya balad. Özellikle büyük metropollerde, kalabalk ortamlarda yaayan ve çalan ile hayatn böyle idam ettiren kesimlerde belirli bir oranda baklk da olutu. Bu oran da hesaba katarsak, daha büyük salgnlar olmayacan düünüyorum. Önümüzde 14 Ocak gibi alanma çalmalarnn yaplmasn bekliyoruz. Ann da baladn hesaba katacak olursak, 15 Ocaktan itibaren kstlamalarn kaldrlmas konuulmas, planlanmaldr dedi.

SÖMESTR TATLNDEN SONRA AçILABLR

Prof. Dr. Aydn, önümüzdeki günlerde kstlamalarn kaldrlmas, normallemeye doru evrilme olmas gerektiine dikkat çekerek, Okullar açk tutabilecek d kstlamalar devam etmeli, yani okullar devam ettirmeliyiz. Okullarn sömestr tatilinden sonraki dönemde açlmas gerekiyor. Sömestr tatilden sonra okullarn açlmasn çok önemsiyorsak, toplumsal bir bilinç ile okullarn açlabilecei dier bütün faktörleri yerine getirmemiz laz yoksa kamusal bir uygulamayla bu çok zor. Okullarn açlabilmesi ve çocuklarmzn eitime devam edebilmesi için 1 aylk sürede ne yapmamz gerekiyor herkes kendi kendine sormal ve sohbet konumuz bu olmaldr. Bunu salarsak, o zaman salgn kontrol etmi olur, okullarmz da açm oluruz ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git