Okullar açılıyor

Yeni Bakan Özer "Artık okulları kapalı tutma gibi bir lüksümüz yoktur. Okulların açılması için vakaların belirsiz bir gelecekte tamamen sıfırlanmasını bekleyemeyiz"

Haberler 07.08.2021 - 00:24 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Resmi Gazetede yaymlanan Cumhurbakanl Atama Kararna göre Prof. Dr. Ziya Selçukun yerine Milli Eitim Bakanlna Prof. Dr. Mahmut Özer atand. Özer, görevini Ziya Selçuktan devrald.

Resmi Gazetenin dünkü saysnda yaymlanan Cumhurbakanl Atama Kararna göre, görevden affn isteyen ve af talebi kabul edilen Prof. Dr. Ziya Selçuktan boalan Milli Eitim Bakanlna, Bakan Yardmcs Prof. Dr. Mahmut Özer atand. Atamann, Anayasann 104 ve 106nc maddeleri gereince yapld belirtildi.

3 YEN BAKAN YARDIMCISI ATANDI

Milli Eitim Bakan Yardmclna ise Prof. Dr. Ahmet Emre Bilgili, Prof. Dr. Petek Akar ve Dr. Sadri ensoy atand. Atamalarn 3 sayl Cumhurbakanl Kararnamesinin 2 ve 3üncü maddeleri gereince yapld aktarld.

ZYA SELçUKTAN AçIKLAMA

Görevden affn isteyen ve aff kabul edilen eski Milli Eitim Bakan Ziya Selçuk, Mill Eitim Bakanl görevim bugün itibaryla nihayetlenmitir. Bana ülkemin çocuklar için çalma imkan salayan Cumhurbakanmz Recep Tayyip Erdoana ükranlarm sunuyorum dedi.

Eski Milli Eitim Bakan Ziya Selçuk, görevinden ayrldktan sonra ilk açklamay Twitter hesabndan yapt. Selçuk, yapt açklamada Mill Eitim Bakanl görevim bugün itibaryla nihayetlenmitir. Bana ülkemin çocuklar için çalma imkn salayan Cumhurbakanmz Sn. Recep Tayyip Erdoana ükranlarm sunuyorum. Milletimize, eitim ailemize, birlikte görev yaptm Bakan arkadalarma teekkür ediyorum. Görev yaptm süre boyunca birlikte çok kymetli çalmalara imza attmz deerli çalma arkadam Bakanmz Sayn Mahmut Özer Beye ve göreve yeni balayan Bakan Yardmclarmza baarlar diliyorum ifadelerini kaydetti.

GÖREV DEVR YAPILDI

Bakanlk görevini Mahmut Özere devreden Selçuk, MEBde düzenlenen törende yapt konumada, 10 Temmuz 2018 tarihinde balad bakanlk görevinin bugün itibaryla sona erdiini belirtti.

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoana, kendisine milletin çocuklarna hizmet etme frsat verdii için teekkür eden Selçuk, görev yapt süre boyunca birlikte birçok projeye imza att çalma arkada Özere baarlar diledi.

Selçuk, yeni atanan bakan yardmclarn da tebrik ederek, Ziya Öretmen olarak bu ülkenin çocuklar için her durumda hizmet etmeye devam edeceim. Bizim iimiz eitim ve öretmenlik. Güzel ülkemin çocuklar ve yarnlar için yaplm olan tüm iyiliklere, güzelliklere ve verilen emeklere her daim sonsuz bir vefa içinde olacam ve çalmaya devam ediyorum. ifadesini kulland.

OKULLARI AçIYORUZ

Özer de kendisini bu göreve layk gören Cumhurbakan Erdoana teekkür ederek, büyük bir sorumluluk üstlendiini ve çok zor bir görevi devraldnn farknda olduunu söyledi.

Son 1,5 yldr Kovid-19 salgnnn getirdii zorluklar nedeniyle tüm dünyada ve Türkiyede eitimi asgari düzeyde salamann ciddi bir mesele haline geldiini ifade eden Özer, unlar kaydetti:

Bu zor görevi Sayn Bakanmzdan devralrken en büyük avantajm 3 yl birlikte kendisinin bakan yardmcs olarak çalm olmamdr. Kendilerine bu süreç içerisinde ekiplerinde bana yer verdikleri için ükranlarm sunuyorum. Sayn Bakanmz döneminde balayan ve bir ksmn birlikte baarl bir ekilde yürüttüümüz çok önemli projeler var, bunlar devam ettireceiz. Öretim üyesi bir eitimci ve Milli Eitim Bakan olarak en temel amacm tüm çocuklarmzn, Türkiyenin neresinde olursa olsun kaliteli bir eitim almalar için frsat eitlii salamaktr.

NE GEREKYORSA YAPACAIZ

Özer, eylül aynda okullarn açlmas için ne gerekiyorsa yapacaklarn vurgulayarak, öyle devam etti:

Geçen 1,5 ylda pandemi dolaysyla yaanan kaybn telafisi için Sayn Bakanmzn da çok önemli çalmalar oldu. Bu çalmalar güncellenerek aynen devam edecek. lk önceliim gerekli tüm tedbirleri alarak, okullar tpk pandemi öncesinde olduu gibi yüz yüze eitime hazr hale getirmektir. Türkiyenin gelecei için yüz yüze eitime bir an önce geçmek oldukça kritik bir hal almtr. Okullarn açlmas için vakalarn belirsiz bir gelecekte tamamen sfrlanmasn bekleyemeyiz. Pandemi dolaysyla çocuklarmzn bedensel ve zihinsel olarak daha fazla olumsuz etkilenmelerine de müsaade edemeyiz. Artk okullar kapal tutma gibi bir lüksümüz yoktur.

Ana Sayfaya Git