Okullar ne zaman açılacak?

Yüz yüze eğitim ne zaman başlıyor? Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan'dan önemli açıklama

Haberler 02.01.2021 - 09:31 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Salk Bakanl Toplum Bilimleri Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi lhan, okullarn açlmas sürecine ilikin açklamalarda bulundu. lhan, Öretmenlerimizin alanmas ile beraber vaka, hasta says da belli bir seviyeye inerse okullarn açlmasn tekrar düünmek gerekiyor dedi. Üniversitelerde yüz yüze eitime ilikin deerlendirmelerde bulunan Prof. Dr. lhan, Bunu da yine 15 ubattan sonra ikinci dönem balayaca zaman deerlendirmek gerekiyor. Yine üniversitelerde uzaktan eitime geçebilirler, yüz yüze eitime geçebilirler, ksmi olarak yüz yüze eitime geçebilirler. Süreyi biraz uzatarak yaz döneminde de eitime devam edebilirler. Yeter ki risk azalsn dedi.

Salk Bakanl Toplum Bilimleri Kurulu üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi lhan, alarn uygulanmaya balamasnn ardndan antikor olumas için belli bir zaman dilimi gerektiini belirterek, antikorlarn olumas ile beraber giderek daha normal hayata doru yönelmenin söz konusu olabileceini ifade etti. Prof. Dr. lhan, Ama yine fiziksel mesafeye, maskeye, hijyene, kalabala girmemeye, ortamlarda temiz hava giriine mutlaka müsaade etmemiz gerekiyor. A bize mücadelemizde yardmc olacak. Al kiiler hasta olursa hastal daha hafif geçirecekler. Böylece bula ihtimali, ar hasta olma durumu da azalacak. Okullara etkisi öyle olabilir; belli bir antikor düzeyi olutuktan sonra vakalar hastalar toplumda belli bir düzeyde gidiyorsa okullarn açlmas 15 ubat tarihinde tekrar deerlendirilip ona göre karar verilmesi söz konusu olabilir dedi.

LLERE GÖRE DEERLENDRME YAPILABLR

Prof. Dr. lhan, alanacak 2nci grup içerisinde öretmenlerin de yer aldn hatrlatarak, Öretmenlerimizin alanmas ile beraber vaka, hasta says da belli bir seviyeye inerse okullarn açlmasn tekrar düünmek gerekiyor. Okullarn açld dönemi hatrlarsak, kimi örencileriniz okula gelmeyi tercih ederken kimi örenciler uzaktan eitime devam etmiti. Bu dönem muhtemelen böyle bir yaklam da benimsenebilir. 15 ubattan sonra okullar açk olsa dahi yine EBA sistemi ile beraber sistemin devam edecei kansndaym. Yine zorunluluk söz konusu olmayabilir. Kimileri göndermek istemiyorsa çocuklarn okula göndermeyebileceklerdir düüncesindeyim. u an stanbulda, Ankarada hasta saysnda vaka saysnda yüzde 40a varan azalmalar var. Anadoludaki baz illerimizde bu ekilde olmayabiliyor. llere göre deerlendirme yaplabilir. Eer okullarn açlmasna karar verilirse Türkiye genelindeki rakamlara göre bakmak gerekiyor. llerde kendi özelinde deerlendirebilir diye konutu.

Okullar ne zaman açlacak Yüz yüze eitim ne zaman balyor Prof. Dr. Mustafa Necmi lhandan önemli açklama

ÜNVERSTELER çN BRAZ DAHA SABRETMEK LAZIM

Üniversitelerde yüz yüze eitime ilikin deerlendirmelerde bulunan Prof. Dr. lhan, Yükseköretim Kurulu Bakan Prof. Dr. Yekta Saraçn, bütün öretim üyelerinin, akademik ve idari personelin de bu süreçte alanmas, kademelendirme içinde yer alma konusunda talebi olduunu anmsatarak, Bunu da bakanlmz deerlendirecektir. Her üniversitenin fakültesine göre kendi teknik altyapsna göre sistem deiiyor. kinci dönem içinde her fakülte her üniversite kendi teknik alt yaps kapasitesinde deerlendirme yapmalar gerekiyor. Bunu da yine 15 ubattan sonra ikinci dönem balayaca zaman deerlendirmek gerekiyor. Yine üniversitelerde uzaktan eitime geçebilirler, yüz yüze eitime geçebilirler, ksmi olarak yüz yüze eitime geçebilirler. Süreyi biraz uzatarak yaz döneminde de eitime devam edebilirler. Yeter ki risk azalsn. Üniversite örencisi arkadalarmz da okullarn çok özlediler. Biz de örencilerimizi çok özledik. Biraz daha sabretmek gerekiyor. u önümüzdeki 1-1,5 ay bir görelim. Alama nasl gidiyor bunu görelim ona göre karar verelim. Her üniversite kendi imkanlar kendi eitim koullar kendi fakültesinin gerekleri dorultusunda uzaktan eitime ya da yüz yüze eitime karar verecektir ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git