Okullar "süt"le açılacak

Öğrencilerin daha iyi beslenebilmesi için düzenlenen Okul Sütü Programı kapsamında, 32 bin okulda, 6 milyon öğrenciye, 200 mililitre ambalajlı sütün dağıtımı pazartesi günü başlayacak.

Haberler 04.02.2018 - 10:29 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bamsz anaokulu, uygulama snf, ana snf, ilkokul ve baz özel öretim kurumlar örencilerine, 2017-2018 eitim ve öretim ylnn ikinci döneminde, pazartesi, çaramba ve cuma günleri süt datm yaplacak.

Okul sütü sevkyatlar, oda scaklnda, ambalaj bütünlüüne zarar vermeyecek ekilde, illerde il okul sütü komisyonu ve il milli eitim müdürlüklerinin organizasyonuyla yüklenici veya alt yüklenici tarafndan gerçekletirilecek.

Program kapsamnda, 32 bin okulda, 6 milyon örenciye, 200 mililitre ambalajl sütün datm, 5 ubat Pazartesi günü, 2017-2018 eitim ve öretim ylnn ikinci dönemiyle birlikte balayacak.

- Okul sütü ihalesi iki kez iptal edildi

Okul sütü için geçen yl 25 Ekim ve 28 Kasmda yaplan ihaleler, isteklilerin verdikleri tekliflerin tamam yaklak maliyetin üzerinde olduu için Kamu hale Genel Tebliinin ilgili maddeleri gereince iptal edilmiti.

Gda, Tarm ve Hayvanclk Bakanl tarafndan sade yal 254 milyon 368 bin 800 kutu UHT sütünün alm için düzenlenen son ihale 14 Aralkta pazarlk usulüyle yapld.

Türkiyenin 4 ksma ayrld okul sütü ihalesinde, en düük teklifi, birinci ksm (Ege ve Dou Anadolu bölgeleri) için 32 milyon 373 bin 356,62 lira ile Yörükolu Süt ve Ürünleri Sanayi Ticaret A, ikinci ksm (ç Anadolu ile Güneydou Anadolu bölgeleri) için 54 milyon 600 bin 806,94 lira ve üçüncü ksm (Marmara ve Karadeniz bölgeleri) için 56 milyon 245 bin 617,14 ile Pnar Süt Mamulleri A-Dimes A ortakl, dördüncü ksm (Akdeniz Bölgesi) için de 19 milyon 247 bin 147,98 lira ile Güney Süt Sanayi ve Gda Maddeleri Ticaret A verdi.

- Gelecein yetikinlerine yatrm

Ulusal Süt Konseyi Yönetim Kurulu Bakan Sabit Karaca, Okul Sütü Programnn 7 yldr kesintisiz devam ettiini belirterek, datlan süt miktar göz önüne alndnda programn en büyük sosyal projeler arasnda yer aldn söyledi.

Programn amacnn örencilere süt içme alkanln kazandrmak ve geliimlerine katkda bulunmak olduunu vurgulayan Karaca, Ayn zamanda aileler ve öretmenler için salkl koullarda süt tüketiminin önemine yönelik farkndalk kazandrlm olacak. Bu nedenle Okul Sütü Programnn gelecein yetikinlerine yaplan önemli bir yatrm olduunu söyleyebiliriz. dedi.

Karaca, süt tüketimi alkanl kazanan bireylerin gelecek yalarnda süte olan taleplerinin artmasnn ulusal süt piyasasna olumlu etkide bulunacana dikkati çekerek, Bu dönem okullarda datlacak sütler yaklak 55 bin ton olacak. Dolaysyla Okul Sütü Programnn bata süt üreticilerimiz olmak üzere deer zincirindeki tüm paydalar açsndan olumlu bir uygulama olduu kansndayz. diye konutu.

Süt datm programn balangcna ilikin tören Gda, Tarm ve Hayvanclk Bakan Ahmet Eref Fakbaba, Milli Eitim Bakan smet Yldz ve Salk Bakan Ahmet Demircann katlmlaryla 5 ubat saat 10.00da Ankarada Muazzez Karaçay lkokulunda yaplacak.

Ana Sayfaya Git