Okullarına kavuştular

Yarıyıl tatili için gittikleri köyden dönemeyen öğrenciler, yolun açılmasıyla okula kavuştu.

Haberler 18.02.2020 - 11:17 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Muta yaryl tatili için gittikleri köylerde, yolun kapanmasndan dolay okula dönemeyen yaklak 20 örenci, karla mücadele ekiplerinin çalmasyla okullarna kavutu.

Kentte etkili olan kar ve tipi, 9 köy ve 22 mezraya ulamn saland Üçevler grup yolunun kapanmasna neden oldu.

Yatl eitim gören ve sömestir tatilinde Ekindüzü ve All köylerine giden örenciler de l Özel daresi karla mücadele ekiplerinin açt yolun tipiden dolay tekrar kapanmas nedeniyle okula dönemedi.

Kar kalnlnn yer yer 4 metreye ulat bölgede çalma yürüten ekipler, hava artlarnn da düzelmesiyle örencilerin bulunduu köye ulat. Servis araçlarna bindirilen örenciler, güvenli ekilde merkeze ulatrlarak okullarna götürüldü.

AçTIIMIZ YOL HEMEN KAPANIYOR

Mu l Özel daresi Genel Sekreteri eyhmus Yentür, karla mücadele ekiplerinin uzun süredir Üçevler grup köy yolunda çalma yaptn söyledi.

Yolun zorlu bir corafyada yer aldn, bu nedenle sürekli kapandn belirten Yentür, unlar kaydetti:

Youn kar ve frtna nedeniyle, ekiplerimizin gece gündüz çalmasna ramen köylere ulamakta sknt yaayabiliyoruz. Kar kalnl yüksek kesimlerde 4 metreye ulam durumda. Ekiplerimizin açt yol, bir saat sonra frtna nedeniyle tekrar kapanyor. Köylere salkl ulamn salanmas için çalmalarmz devam ediyor. Ekindüzü, All köylerine zor koullarda ulam saladk, dier köylerimize de ksa sürede ulamaya çalyoruz.

Köy sakinlerinden Burhan en, yaryl tatili için Ekindüzü köyüne gelen örencilerin yollarn kapanmasndan dolay dönemediini bildirdi.

çocuklarn heyecanla okula dönmeyi beklediini anlatan en, l Özel daresi ekiplerimiz gece gündüz çalarak yolumuzu açt. Biz de yatl okuyan örencilerimizi aldk ve okullarna götürüyoruz. Bu durumda olan çok sayda örencimiz var. dedi.

Merkez mam Hatip Ortaokulu örencisi Pnar Polat ise tatil için geldikleri köyden dönemediklerini dile getirerek, 2 haftadr yollar kapal. Derslerimizden geri kaldk. Ekipler gece gündüz çalyordu. Yolumuz yeni açld. u anda merkeze gidiyoruz. Arkadalarmn yanna gittiim için sevinçliyim. diye konutu.

Ana Sayfaya Git