Okullara ödenek!

Eğitim-öğretimin verimli bir şekilde devam etmesi için gerekli hizmetleri yürütecek personel ihtiyacının karşılanmasının önemine dikkati çeken Eğitim Bir-Sen Diyarbakır Şubesi, ödeneklerin doğrudan okul yönetimlerine aktarılması gerektiğini söyledi.

Haberler 08.10.2021 - 00:42 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Okullarn yardmc personel ihtiyacnn karlanmas ve okul bazl ödenek tahsisinin hayata geçirilmesine yönelik taleplerini dile getiren Eitim Bir-Sen Diyarbakr ubesi, basn açklamas düzenledi.

Diyarbakr merkez Yeniehir lçesinde bulunan l Milli Eitim Müdürlüü binas önünde yaplan basn açklamasn Eitim Bir-Sen Diyarbakr ube Bakan Ramazan Tekdemir okudu.

Eitim-öretimin uygun artlarda, hijyen tedbirlerinin tam alnd, salgnn yaygnlama riskinin bertaraf edildii bir süreç içerisinde bulunulduuna vurgu yapan Tekdemir, eitim çalanlarnn ve yöneticilerinin asli ilerini dnda baka ileri de yapmak zorunda kalmad bir eitim ortam için personel ihtiyac her zamankinden daha fazla olduunu söyledi.

TEMZLK, GÜVENLK VE HJYEN KONUSUNDA TAVZ VERLMEMEL

Eitimcilerin a ve PCR testi yaptrmalar konusundaki hassasiyet, temizlik bata olmak üzere yardmc hizmetleri yürüten personelin istihdam edilmesinde de gösterilmesi gerektiinin altn çizen Tekdemir, Okullarmzn salgn artlarnda açk tutulmas kararll, personel ihtiyac karlanarak güçlendirilmeli, temizlik, güvenlik ve hijyen konusunda taviz verilmemelidir. dedi.

Söz konusu personellerin istihdam durumuna da dikkati çeken Tekdemir, Okullarmzn yardmc personel ihtiyac kadrolu memur statüsünde personelle karlanmadndan, vazgeçilemez nitelikteki hizmetler, okul-aile birlikleri tarafndan veya Toplum Yararna Program kapsamndaki geçici istihdamla yürütülmeye çallmaktadr. ifadelerini kulland.

Tekdemir, Ancak okullarn açlmasnn üzerinden bir ay geçmesine ramen halen çok saydaki okulun yardmc personel aç giderilememi, TYP kapsamnda alnan personel de ihtiyac karlayamamtr. Hatta TYP kapsamnda alnan personelin geçmi yllarda alnan personelden daha az olmas, ihtiyacn daha fazla olduu bu salgn döneminde alnan tedbirleri boa çkaracak bir karara dönümütür. dedi.

ÖDENEKLERN DORUDAN OKUL YÖNETMLER TARAFINDAN KULLANILMASI SALANMALI

Okullarn, kendi kullanmlarna sunulmu herhangi bir ödenekleri olmadndan personel aç sorunu kalc olarak çözülememekle beraber her eitim-öretim ylnn banda sorunun tekrar ettiinin altn çizen Tekdemir, Bu sorunun kökten çözümü için okul bazl ödenek tahsis edilmeli, personel d cari harcamalarn yönetilmesi için ödeneklerin dorudan okul yönetimleri tarafndan kullanlmas salanmaldr. diye belirtti.

Gerekli ihtiyaçlarn karlanmamas durumunda yetersiz ve eksik kamu hizmetinin istenmeyen sonuçlara yol açacan kaydeden Tekdemir, Unutulmamaldr ki, yetersiz ve eksik personel, yetersiz ve eksik kamu hizmetine; yetersiz ve eksik kamu hizmeti ise olumsuz ve istenmeyen sonuçlara yol açmaktadr. Okul yöneticilerinin, eitim çalanlarnn okullar açk tutmak için verdii mücadele, bürokratik engellere, krtasiyecilie, idare-i maslahata ve ödenek yoksunluklarna kurban edilmemelidir. Okullarn yardmc personel ihtiyac bir an önce karlanmal okul bazl ödenek tahsisi bir an önce hayata geçirilmelidir. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git