Okullara örnek oldu

Selahaddini Eyyubi İlkokulu'nun koridorları, öğrencilerin öğrendiklerini pekiştirmesi amacıyla uzay, bilim ve İngilizce dil sokaklarına dönüştürüldü. Müdür Yardımcı Remzi Tekin, diğer okul öğretmenlerinin kendi öğrencilerini getirip koridorlarda gezdirmek istediğini söyledi.

Haberler 05.04.2019 - 23:50 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Merkez Balar ilçesi Selahaddini Eyyubi lkokulunda yönetici ve öretmenlerin gelitirdii 5 Ayakl Sokak projesi kapsamnda koridorlar, uzay, bilim ve ngilizce dil sokaklarna çevrildi. çocuklarn örendiklerinin pekitirilmesini görsel olarak salamay amaçlayan projenin büyük ilgi gördüünü belirten Müdür Yardmcs Remzi Tekin, dier okul öretmenlerinin kendi örencilerini getirip koridorlarda gezdirmek istediini söyledi. Görsel arlkl temalarn çocuklar için daha ilgi çekici olduunu aktaran Tekin, Türkiye, matematik ve botanik soka çalmalarnn da devam ettiini kaydetti.

OKUL KORDORLARI ÖRNEK OLDU

Tekin, amaçlarnn 6-11 ya aralndaki çocuklarn daha çok alglarn gelitirerek onlarda bir farkllk yaratma çabas olduunu ifade ederek, Tabi bu çalmalar yaparken görsel alg temalarna arlk verdik. Bu çalmalarmz bitirdiimiz vakit derslerde öretilenlerin pekitirileceini düünüyorum. çinde bulunduumuz sokakta çocuklarmz evrende ve uzayda bir güne sistemi olduunu ve içinde yaadmz gezegenin de bunun bir parças olduunu bu sokakta öreniyor. Bu zaten müfredatmzda olan bir konu ama çocuklarn bu görsellere dokunarak, bakarak örenmesi ayr bir farkndalk oluturuyor dedi.

BU KADARINI BZ DE BEKLEMYORDUK

Okul içi bir çalma olmasna ramen çok güzel tepkiler aldklarn dile getiren Tekin, Balar lçe Kaymakam Bar Demirta ve lçe Milli Eitim Müdürü Fikret Elaltunta okulumuzu ziyaret ettikten sonra projemiz dier okullarda da duyuldu. Hatta bir öretmen arkadamz Örencilerimi getirip okulu gezdirebilir miyim? diye sordu. Bu tip etkileri de oldu. Açkças bu kadarn biz de beklemiyorduk diye konutu.

Tekin, son olarak okulun bodrum katnda sanat atölyesi açma projelerinin olduunu ve arlkl olarak bu proje üzerinde çaltklarn da sözlerine ekledi.

Ana Sayfaya Git