Okullara Yeni İlkeler!

Milli Eğitim Bakanlığınca, ilkokulların 3'üncü ve 4'üncü sınıflarına devam eden ve önceki yıllarda Türkçe ve matematik derslerinden kazanımları yeterli düzeyde edinemeyen öğrenciler için planlanan "İlkokullarda Yetiştirme Programı" kasım ayında başlatılacak.

Haberler 28.09.2018 - 09:24 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Örenciler, haftada toplam 10 ders saatini geçmeyecek ekilde eitimlere alnacak, Okulda bir örenci için bile olsa program açlacak, velilerinden hiçbir ad altnda ücret talep edilmeyecek,

Milli Eitim Bakanl (MEB), ilkokullarn 3üncü ve 4üncü snflarna devam eden ve önceki yllarda Türkçe ve matematik derslerinden kazanmlar yeterli düzeyde edinemeyen örencilere yönelik hazrlad lkokullarda Yetitirme Programn (YEP) kasm aynda balatacak.

Türkiye Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann imzasyla Resmi Gazetede yaymlanan Milli Eitim Bakanl Yönetici ve Öretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine likin Kararda Deiiklik Yaplmasna Dair Kararn yürürlüe girmesiyle YEP kapsamndaki öretmenlerin ek ders sorunu çözülmütü.

Bakanlk tarafndan YEPin kapsam ve amaçlarnn yer ald yönerge de hazrland. Buna göre, ilkokullarda yetitirme programna alnacak örencilerin belirlenmesi amacyla örenci belirleme araçlar, yetitirme programndaki örencilerin kazanmlara erime düzeyini belirlemek amacyla ise örenci deerlendirme araçlar kullanlacak.

YEPe dahil olan örenciler, belirlenen eksiklikleri dorultusunda bulunduklar okullarda yetitirme programna alnacak.

Örencilerin velilerinden hiçbir ad altnda ücret alnmayacak.

- Hangi örencilerin dahil edilecei belirlenecek

YEP için ilkokullarda okul komisyonu kurulacak. Komisyon, ekim aynn 3üncü haftasnda snf öretmenleri tarafndan uygulanacak araçlar ile tespit edilen örencilerin programa katlm durumunu karara balayacak.

Snf öretmenleri, örencilere belirleme aracn uygulayacak ve cevaplar e-Okul Yönetim Bilgi Sistemindeki YEP Modülüne ilenecek. Böylece hangi örencinin YEPe dahil edilecei belirlenmi olacak.

- Öretmenler modüllere göre plan yapacaklar

YEPte görev alan öretmenler, okutaca modül ve örenci seviyelerine göre plan hazrlayacak, örencilerin programa devam durumunu takip edecek. Öretmenlerin yapt deerlendirme sonucunda belirlenen kazanmlara ulat tespit edilen örenciler, bir üst modüle geçecek.

MEB tarafndan Türkiye genelinde ilkokullarda kasm aynn ilk haftasnda YEP balatlacak. Program, hafta sonlarnda, hafta içi ders saatleri dnda, bunlarn uygun olmamas durumunda okulun artlar ve personel durumu da dikkate alnarak okul yönetimince planlanacak zamanlarda uygulanacak.

Program süresi, hafta içi günde 2 ders saatini, hafta sonu günde 6 ders saatini ve haftada toplam 10 ders saatini geçmeyecek.

YEPin uygulanmasnda; örencinin kendi snf öretmeni, okulun dier snf öretmenleri, ilçe norm fazlas snf öretmenleri, ilçede programda görev almak isteyen snf öretmenleri, bunlarn olmamas durumunda ders ücreti karlnda görevlendirilen snf öretmenleri de görev alabilecek.

YEP, okulda bir örenci bile olsa uygulanacak. Gruplar, 1-6 örenciden oluturulacak ve bu say en fazla 10 örenciye kadar çkarlabilecek.

Ana Sayfaya Git