Okullarda ilk ara tatil dün başladı

Okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim okullarındaki yaklaşık 18 milyon öğrenci, dün ilk ara tatili başladı. Milli Eğitim Bakanlığınca, ara tatilde öğrencilerin hem dinlenmeleri hem de öğrenmeleri amacıyla 81 ilde sanatsal, sportif, sosyal, kültürel ve bilimsel etkinlikler düzenlenecek.

Haberler 16.11.2019 - 10:01 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Okul öncesi, ilköretim ve ortaöretim okullarndaki yaklak 18 milyon örenci için ilk ara tatili dün balad.

Milli Eitim Bakanlnca, ara tatilde örencilerin hem dinlenmeleri hem de örenmeleri amacyla 81 ilde sanatsal, sportif, sosyal, kültürel ve bilimsel etkinlikler düzenlenecek. Etkinlik listesine, bu akam itibaryla aratatil.meb.gov.tr internet adresinden ulalabilecek.

çankaya Gökçe Karata lkokulunda öretmenler, örencilere ara tatil süresince illerde düzenlenecek etkinliklere katlma tavsiyesinde bulundu.

Okulun 3üncü snf örencilerinden Ula ahin ara tatilde kedi bakacan belirterek, Bir tandmz, ara tatilde kedisini bize getirecek. Ben de ara tatil boyunca o kediye bakacam. Bir kedinin bakmn üstleneceim. Ailemle de vakit geçireceim. Annemle ve babamla oyunlar oynayacaz. dedi.

ARA TATL BALADI

Örencilerden Nehir Kara, el sanatlar etkinliklerine katlacan söyleyerek, Tasarm beceri atölyesinde atk ve bere öreceiz. Bu yüzden ara tatilde örgü örmeyi öreneceim. diye konutu.

Ara tatilde ailesiyle vakit geçirmek ve oyunlar oynamak istediini ifade eden Ege Göncü de, Okullar tatil olduu için biraz daha geç yatma ansm olacak. Tatilde hem dinleneceim hem de oyunlar oynayacam ve spor yapacam. Yüzmeye gideceim, sportif etkinliklere katlacam. ifadelerini kulland.

Dün balayan ilk ara tatilin ardndan ilk dönemin ikinci yarsnda okullar, 25 Kasm Pazartesi açlacak. Yaryl tatili 20-31 Ocak 2020 arasnda olacak.

Ana Sayfaya Git