Okullarda kuru üzüm dağıtımı

Milli Eğitim Bakanlığınca belirlenecek okullarda 2017'de her öğrenciye haftada 2 gün, 25'er gramlık paketlerde çekirdeksiz kuru üzüm dağıtılacak.

Haberler 09.12.2016 - 08:24 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bakanlar Kurulunun Okullarda Kuru Üzüm Datm Program Uygulama Esaslar Hakknda Karar Resmi Gazetede yaymlanarak yürürlüe girdi.

Gda Tarm ve Hayvanclk Bakanl, Milli Eitim Bakanl ve Salk Bakanlnn ortaklaa yürütecei program kapsamnda gelecek yl anaokulu, uygulama snf, temel eitim birinci kademe (ilkokul) örencilerine kuru meyve tüketim alkanlnn kazandrlmas, örencilerin yeterli ve dengeli beslenmelerine katkda bulunularak salkl büyüme ve gelimelerinin salanmas amacyla kuru üzüm temini ile datmna ilikin esaslar belirlendi.

Program kapsamnda yer alan özel eitim kurumlar (anaokulu, uygulama snf, anasnf ve temel eitim birinci kademe) örencileri, datm yaplacak kuru üzüme edeer miktarda kuru üzüm tüketmeleri halinde, velilerin istei esas alnarak datm kapsam dnda tutulacak.

Karara göre, ilgili okullara kuru üzüm temini ve datmn Türkiye Tarm Kredi Kooperatifleri Merkez Birlii salayacak.

Bu kapsamda gerekli eitim ve tantm etkinlikleri ile materyallerinin temini, datm, yaym ve iletiim faaliyetleri Gda, Tarm ve Hayvanclk Bakanl, Salk Bakanl, Milli Eitim Bakanl ve Türkiye Tarm Kredi Kooperatifleri Merkez Birlii tarafndan yaplacak.

- Alm, teslimat ve datm

Milli Eitim Bakanlnca belirlenecek okullarda 2017 ylnda her örenciye haftada 2 gün, 25er gramlk paketler halinde, 9 numara kalitede olmak üzere sultani çekirdeksiz kuru üzüm datlacak.

Datm yaplacak kuru üzüm ambalajlarnn ekli ve üzerinde yer almas gereken hususlar Gda, Tarm ve Hayvanclk Bakanlnn koordinasyonunda, Salk Bakanl ve Milli Eitim Bakanl tarafndan belirlenerek Türkiye Tarm Kredi Kooperatifleri Merkez Birliine bildirilecek.

- Kuru Üzüm Komisyonu kurulacak

llerde ilgili vali yardmcs bakanlnda, il gda, tarm ve hayvanclk müdürlüü, il halk sal müdürlüü, il milli eitim müdürlüü ile tarm kredi kooperatifleri temsilcilerinden oluan ve kuru üzümün il içinde sevkiyat organizasyonu ile kontrolünden sorumlu l Okul Kuru Üzüm Komisyonu kurulacak. Kuru üzüm datm program bu komisyonun koordinasyonunda yürütülecek. Komisyonun sekretaryas il milli eitim müdürlükleri tarafndan yaplacak.

Aile hekimleri, öretmenler veya veliler tarafndan kuru üzüme kar duyarll tespit edilen ve kuru üzüm tüketimini kabul etmeyen örenciler okul idarelerince datm kapsam dnda tutulacak.

Okullarn kaytl örenci saylarndaki deiiklik, örenci devamszl, resmi tatil hava koullar, mahalli düzeyde eilime geçici olarak ara verilmesi gibi çeitli nedenlerle datm yaplamayan kuru üzümler, program kapsamnda yer alan dier kurumlardaki veli izni olan örencilere öncelik verilmek üzere, komisyonun uygun görüü alnarak nakliyesi Türkiye Tarm Kredi Kooperatifleri Merkez Birlii tarafndan karlanmak üzere okul idarelerince mahallinde deerlendirilecek.

Karara ilikin denetimler Gda, Tarm ve Hayvanclk Bakanl tarafndan yerine getirilecek.

Ana Sayfaya Git