Okullarda 'ormanların külleri' gösterilerek fidan dikilecek

Milli Eğitim Bakanı Selçuk, ormanlar yok olduktan sonra değil varken değer bilmeyle ilgili eksikliğin bulunduğunu belirterek, "Ders yılı açılışında fidan dikmeden önce ormanın küllerini göstereceğiz." dedi.

Haberler 22.08.2019 - 00:42 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Milli Eitim Bakan Ziya Selçuk, Instagram hesabndan zmirin Karabalar ilçesindeki orman yangnna ilikin fotoraf paylap, deerlendirmelerde bulundu.

Okullarda çocuklara doay, iklimi, oksijeni, bir aacn kökünü, daln, faydasn, orman, habitat, topra, fidan her eyi anlattklarn vurgulayan Selçuk, unlar kaydetti:

çselletirmeleri için birlikte fidanlar dikiyoruz, ormanlara gidiyoruz ama büyük bir eksiimiz var. Yok olduktan sonra deil, varken deer bilmekle ilgili ciddi bir eksiimiz var. Bu yüzden ders yl açlnda fidan dikmeden önce ormann küllerini göstereceiz. Gidebilenlerin ayaklar o küllere bassn, gidemeyenler fotoraflardan, videolardan izlesin. Ondan sonra diksinler fidanlarn. O duyguyla dikilen fidan da tutar, bilgi de tutar.

Bakan Selçuk, zmirde yaanan yangna ilikin de zmir için aaçlar için bir aacn tek bir yapra için tarifsiz üzgünüm. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git