Okullarda sağlık taraması

Şırnak'ta İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Sağlık Müdürlüğü arasında okullarda sağlık taraması yapılması için protokol imzalandı.

Haberler 23.12.2021 - 11:15 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

IRNAK - rnakta l Milli Eitim Müdürlüü ve l Salk Müdürlüü arasnda okullarda salk taramas yaplmas için protokol imzaland.

Proje kapsamnda genel alar, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) as, beslenme, obezite, hijyen ve koruyucu tedbirler ile ilgili velilere ve örencilere sunumlar yaplacak.

Protokol, rnak Milli Eitim Müdürlüünde düzenlenen programda, l Salk Müdür Vekili Dr. Naci Uur ile l Milli Eitim Müdürü Ahmet Özdemir tarafndan imzaland.

PROTOKOL MZALANDI

Bir yl geçerli olan protokolle ilgili bilgi veren Milli Eitim Müdürü Özdemir, l Salk Müdürlüü ile eitimin önemli bir boyutu olan ve çocuklarn salkl bir ekilde eitimlerini sürdürmesi için yararl olacan düündükleri protokolü imzaladklarn söyledi.

Protokol kapsamnda, Salkl Nesil Baarl Gelecek sloganyla okullarda örencilere salk taramas yaplacan ifade eden Özdemir, unlar kaydetti:

Okullarda eitim gören ilk ve ortaokul seviyesindeki çocuklarmzn az ve di sal taramalarn okullarda yaparak yine Salk Müdürlüümüzün oluturduu mobil araç ile okullarda çocuklarmzn di tedavilerinin yaplmasn salam olacaz. Onun dnda çocuklarn göz taramalar ve kulak taramalar yaplarak tespit edilen salk sorunlar olan örencilerimiz hastanelere yönlendirilerek, öretmenler tarafndan refakati yaplarak tedavileri gerçekletirilecek. Devam eden süreçte gerek obezite gerekse de diyabetle ilgili çalmalar projeye dahil ederek, gelitireceiz. l Salk Müdürlüü ile yaptmz bu i birliinin eitime ciddi katk salayacan düünüyorum.

l Salk Müdür Vekili Dr. Uur ise yaplan protokol ile merkeze gelip tedavi olma ihtimali zor olan çocuklara ulaarak salk taramalarn yapacaklarn söyledi. (AA)

Ana Sayfaya Git