Okullarda sosyal etkinlikler iptal!

MEB, okullarda yapılması planlanan toplantı, çalıştay, sempozyum, konferans, forum, ödül töreni, spor müsabakası, yarışma gibi sosyal etkinliklerin iptaline ilişkin yazıyı illere gönderdi. Sosyal etkinlikler için yapılan yeni müracaatlara izin verilmeyecek

Haberler 13.03.2020 - 09:31 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgn nedeniyle alnan tedbirler kapsamnda okullardaki tüm sosyal etkinlikler, Milli Eitim Bakanlnca (MEB) iptal edildi.

Milli Eitim Bakan Yardmcs Mustafa Safran imzasyla illere gönderilen yazda, çin Halk Cumhuriyetinin Vuhan ehrinde ortaya çkan yeni koronavirüs vaka saysnn komu ülkeler de dahil olmak üzere, dünyann birçok ülkesinde artt ifade edildi.

Dünya Salk Örgütü tarafndan da yeni virüsün hzla yayld yönünde bilgiler verildii vurgulanan yazda, bu kapsamda Türkiyede ilgili makamlarca gerekli koruma ve kontrol tedbirlerinin alnd hatrlatld.

OKULLARDA ETKNLKLER PTAL

Milli Eitim Bakanlna bal okul ve kurumlarda da alnmas gereken önlemlerin sraland yazda, u ifadelere yer verildi:

Bu kapsamda virüsün etkilerinden korunmak amacyla resmi ve özel okul ve kurumlarda örenci, öretmen ve okul yöneticilerinin katlmyla yaplmas planlanan il ve ilçe, ulusal ve uluslararas düzeydeki toplant, çaltay, sempozyum, konferans, forum, ödül töreni, spor müsabakas, yarma gibi sosyal etkinlikler tedbiren iptal edilmitir.

Bakanln yazsnda, il ve ilçe milli eitim müdürlüklerine yaplacak sosyal etkinlik müracaatlarna izin verilmeyecei ve konuyla ilgili tedbirlerin valiliklerce alnaca kaydedildi.

Ana Sayfaya Git