Okulların açılması kırtasiyeci esnafına “can suyu” oldu

Yeni tip Coronavirus (Covid-19) tedbirleri kapsamında bir yıldır kapalı olan okulların yüz yüze eğitim için kapılarını tekrar açması, zor durumda olan kırtasiyeci esnafının umutlarını tekrar yeşertti.

Haberler 06.03.2021 - 08:20 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Tüm dünyay etkisi altna alan Coronavirus salgn, ekonomik skntlarn yaanmasna sebep olmaya devam ederken özellikle küçük esnaf iflasn eiine getirdi.

Bir yldr okullarn kapal olmas nedeniyle zor günler geçiren Mardindeki krtasiyeci esnaf, uzaktan eitimden yüz yüze eitime geçilmesiyle toparlanma sürecine girdii görüldü.

Coronavirus nedeniyle okullarn kapanmasyla çok zor bir süreç geçirdiklerini belirten esnaf, bu süreçte birçok esnafn kepenk kapatma noktasna geldiini ifade ettiler.

Krtasiye malzemeleri satlarnn en çok dütüü dönemi yaadklarn belirten esnaf, LKHA muhabirine, girdikleri toparlanma sürecinde vergi ve sigortalarn ötelenmesi, faizsiz kredi desteinin salanmas, krtasiye ürünlerinde KDV indirimine gidilmesi gerektiini söylediler.

Toparlanmamz için destek bekliyoruz

Salgn sürecinden olumsuz etkilendiklerini ve bir yldr i yapamadklarn vurgulayan esnaf Yusuf Bilen, unlar söyledi:

Okullarn açlmasna çok sevindik, bir nebze de olsa bizi rahatlatt. Bir yldr i yapamyorduk, inallah bundan sonra bir hareketlilik yaanr. Uzaktan eitimden yüz yüze eitime geçilmesi bize adeta can suyu oldu. u an elimizdeki ürünleri çkartmaya çalyoruz. çek ve senetlerimizi ödeyemedik, dier kalemlerdeki ödemelerimizi yapamadk. Yani çok zor durumdayz. Okullarn tekrar açlmasyla yava yava toparlanyoruz. Tabi toparlanmamz için bu tek bana yeterli deildir. Mutlaka bir destek bekliyoruz. Vergi ve sigortalarn ötelenmesi, faizsiz kredi desteinin salanmas, krtasiye ürünlerinde KDV indirimine gidilmesini talep ediyoruz.

Bilen, mevcut durumda krtasiye ürünlerine zam yaplmadn, sadece ellerindeki ürünleri satmaya çaltklarn sözlerine ekledi.

Okullar tekrar kapanrsa çok ciddi sknt çekeriz

Okullarn açlmas ilerine olumlu yansyacana inandn kaydeden esnaf Ersin Getiren de unlar söyledi:

Okullar açld, yüz yüze eitime tekrar geçildi. nallah ilerimiz salgn öncesi gibi youn olur. Bir senedir kapal saylrz, elbette ki skntlar çektik. Kredilerimiz vard, çek ve senetlerimiz vard, i olmad için ödeyemedik. Vergi borçlarmz ötelemek zorunda kaldk. Ödemek zorunda olduklarmz da borç alarak ödemeye çaltk. Umutla bekliyoruz, inallah okullar açk olmaya devam eder, tekrar kapanma durumu olmaz. Okullar tekrar kapanrsa çok ciddi skntlar çekeriz, inallah okullar sene sonuna kadar açk olacak ekilde devam eder de biz de bir nebze olsun toparlanrz.

Ana Sayfaya Git