Okulların güvenliği

Savunma sanayisinde geliştirilen teknolojilerin okullardaki kullanımı yaygınlaştırılarak öğrencilerin daha güvenli bir eğitim öğretim hayatı geçirmeleri sağlanacak.

Haberler 12.09.2019 - 09:59 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakanl Savunma Sanayii Bakanl tarafndan, Güvenli Okul Projesi kapsamnda, Emniyet Genel Müdürlüünce riskli olduu belirlenen ve öncelik arz eden 71 ildeki 762 okulda, her bir okul için 6 sabit ve bir hareketli kameradan oluan güvenlik sistemleri tedarik edilerek okullara kurulmas amaçland.

Kameralarla örencilerin derste ve teneffüste olduklar srada okul ve etrafnn daha etkin ekilde izlenmesi mümkün hale geldi. Söz konusu sistemler 7/24 kayt yaparken, okullarn güvenlii pekitirildi.

Tedarik edilen güvenlik sistemleri sayesinde, okul ve okul çevresinin, suç ve suçlularn sürekli takibi yaplarak örencilerin çan gereklerine uygun güvenli bir eitim öretim hayat geçirmelerinin salanmasna, muhtemel iddet olaylarndan ve madde bamll gibi zararl alkanlklardan korunmalarna katkda bulunuldu.

Proje kapsamndaki 762 okulun tamamnda kurulumlar 2019-2020 eitim öretim yl balamadan tamamlanarak, sistemler Milli Eitim Bakanl ve Emniyet Genel Müdürlüünün kullanmna sunuldu.

- Gecikme ve maliyet artlarnn önüne geçildi

Bakanlkça yürütülen Milli Eitim Bakanl Bilgi Yönetim Sistemi Projesi (MEB BYS) ile de bakanla bal eitim kurumlarnn ölçülmesi, mekansal verilerin tespit ve temin edilmesi, mevcut veri tabanna uygun formata dönütürülmesi ve bahse konu verilerin bakanlkça belirlenen formatlarda raporlanmasn salayan karar destek sisteminin gelitirilmesi amaçland.

Bu kapsamda, 62 ilde 32 bin 667 okulda mekansal veriler topland, ilave olarak bin okula daha yaygnlatrlmas karar alnd.

MEB BYS ile 42 bin 623 eitim alan, 162 bin 190 eitim parseli, 43 bin 145 kampüs bakanlk envanterine kayt edildi ve 22 farkl kategoride gruplanm 132 bin 435 bina kapsand.

Bakanln yapt i ve ilemlerde süreçler azald, süreler ksald. Tanmazlara ilikin karar süreçleri daha objektif ve 2023 Eitim Vizyonuna uygun ekilde veriye dayal hale getirildi. Yatrm programlarnda arsa kaynakl gecikme ve maliyet artlarnn önüne geçildi. Bakanln tanmazlara ilikin potansiyel problemleri öngörme kabiliyeti kayda deer oranda artrld.

Örencilerin eitim sürecinin kolaylatrlmas amaçlanan projeyle okula eriimde en uygun yürüme mesafesinin tespiti, ihtiyaçlarn hzlca belirlenip giderilmesi, okul yerletirmelerinin kolayca salanmas ve yeteneklerine uygun eitim yaplarnn planlanmas hedefleniyor.

Ana Sayfaya Git