Okullaşma oranı arttı

5 yaş grubunda okullaşma oranı yüzde 85'e yükseldi

Haberler 27.12.2021 - 10:55 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Milli Eitim Bakan Mahmut Özer, 5 bin yeni ana snfnda 87 bin yeni örencinin eitim almaya baladn belirterek, Dolaysyla 5 yataki okullama oran yüzde 78den yüzde 85e çkt. dedi.

Özer, AA muhabirine, eitimde frsat eitliini arttrmak için okul öncesi eitimde yaplan çalmalar anlatt.

Okullar aras baar farknda en önemli etkenin, okul öncesi eitime eriimdeki eitsizlikler olduunu belirten Özer, okul öncesi eitime eriimde arz kapasitesi oluturulabilmesi durumunda, bunun, örencilerin bilisel ve bilisel olmayan becerilerini gelitirip eitimin kalitesine, okullar aras baar farknn ve ilkokulda çocuklarn hazr bulunu düzeyi farklarnn azaltlmasna çok önemli katk vereceini bildirdi.

Özer, bu çerçevede, yol haritalarn net bir ekilde tarif ettiklerinin altn çizerek, u anda 3 ya grubunda yüzde 14 olan okullama orannn 2022 sonu itibaryla yüzde 50ye, 4 ya grubunda yüzde 35 olan okullama orann yüzde 70lere, 5 ya grubunda yüzde 78 olan okullama orann yüzde 100e çkartmay hedeflediklerini kaydetti.

2022 GELMEDEN çOK CDD BR ARTII SALAMI OLDUK

Yol haritalarnda 3 bin yeni anaokulu ve 40 bin yeni ana snf yaplmasyla ilgili hedefleri kamuoyuyla paylatklarn anmsatan Özer, bu konunun 20. Milli Eitim urasnda da teferruatl ekilde tartldn belirtti.

Özer, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, bakanlnn 2022 yl bütçesinin sunumunda, ikinci dönemin balayaca 7 ubat 2022de 5 bin yeni ana snfnn hizmete alnacann müjdesini verdiine deinerek, Bugün itibaryla 5 bin yeni ana snfnda 87 bin örenci eitim almaya balad. bilgisini verdi.

Bu yl bitmeden 5 bin yeni ana snf açarak 87 bin yeni örenciyi okul öncesi eitime yerletirmi bulunmaktan büyük mutluluk duyduklarn dile getiren Özer, Böylece 5 ya grubundaki yüzde 78 olan okullama oran da yüzde 85e çkm bulunuyor. Aslnda biz, 2022 gelmeden, gerçekten oranlarda çok ciddi bir art salam olduk. Ben inanyorum ki ikinci dönemin banda bu rakam çok daha yüksek bir rakama ulam olacak. bilgisini verdi.

81 LDEK TÜM YÖNETCLERMZ SAHADA GEREKL NCELEMELER YAPIYORLAR

Özer, böylece 2022 sonu itibaryla tamamlanacak 40 bin yeni ana snfyla çok önemli bir aamay kaydetmi olacaklarn bildirerek, öyle devam etti:

Bu çok kymetli, çünkü 81 ildeki tüm il yöneticilerimiz artk Hangi okullarda yeni ana snflar açabiliriz, eriimde nasl skntlar var, nerede belli dönüümler yapabiliriz?, bu farkndalkla odaklanarak sahada gerekli incelemeleri yapyorlar. Dolaysyla yapm olduumuz tüm projelerin sahaya aktarlmasnda tüm il ve ilçe yöneticilerimizle hareket ettiimiz için bu en büyük kazancmz. Sahadaki tüm çalma arkadalarmz, süreci, odaklanm projeyi sahiplenerek çok ksa sürede çok hzl bir ekilde mesafe alabilme imkanna kavutular.

Ana Sayfaya Git