Okullaşmada kızlar erkekleri geçti

Diyarbakır'da kız çocuklarının eğitime kazandırılması için yürütülen çalışmalar sonucu Çermik ilçesinde lisede eğitim gören kız çocuklarının sayısı erkek öğrencileri geçti.

Haberler 23.02.2018 - 09:02 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn çermik ilçesinde lisede okuyan kz çocuklarnn says erkekleri geçti.

Diyarbakrda kz çocuklarnn eitime kazandrlmas için yürütülen çalmalar sonucu çok sayda kz çocuu çocuk yata gelin olmaktan kurtarld, okulla buluturulan çocuklarn eitim hayalini gerçekletirmesi saland.

Bu baarnn gerçekletii ilçelerden biri de çermik oldu.

Kararllkla yürütülen çalmalarla ilçede lise düzeyinde eitim gören kz çocuklarnn oran erkek örencileri geçti.

Lisede okuyan örencilerin yüzde 55i kz, yüzde 45i erkek örencilerden oluan çermik için bu tablo gurur vesilesi oldu.

- Bu bizim için gurur kayna

çermik lçe Milli Eitim Müdürü Murat Bozdoan, bölgede eitim alannda kz çocuklarnn okullama skntsna yönelik çok ciddi çalmalar yapldn söyledi.

Kz çocuklarnn okullamas yönünde ilçe olarak çok iyi bir durumda bulunduklarn aktaran Bozdoan, daha da iyi olmak için çaltklarn, tüm çocuklarn okullamasn salamak istediklerini belirtti.

çocuklarn okulla bulumasn salamak için youn bir çaba içerisinde olduklarn ifade eden Bozdoan, öyle konutu:

2017-2018 eitim öretim ylnda yaptmz çalmalar sonucunda 72 örencimizi okula kazandrdk. lçemizde, liseye devam eden 2 bin 770 örencimizden yüzde 55i yani bin 530u kz örencimiz. Bu da bizim için gurur kayna. Hedefimiz örenim çandaki bütün çocuklarmzn okul saatinde okulda olmasn ve iyi bir eitim almasn salamak. Bu çocuklara kaliteli bir eitim vererek çok iyi üniversitelere yerlemelerini istiyoruz. Bu yönde çalmalarmz sürüyor.

Geçen yl liseye devam eden ile üniversiteye yerletirilen örencilerin oranlarnda il baznda çok iyi bir konumda olduklarn aktaran Bozdoan, bu yl liseden mezun örencilerden yüzde 50sinin üniversiteye yerlemesini salamak istediklerini, bu yönde çalmalarnn sürdüünü dile getirdi.

lçede okullama orannn ortaöretimde yüzde 96 olduunu anlatan Bozdoan, ilköretim ve okul öncesi eitimde de yüzde 100e yaklatklarn sözlerine ekledi.

- Bir lisede 194 kz, 94 erkek örenci

Ercan Demirkol Anadolu Lisesi Müdürü Lütfi Boynukara da 12 yldr görev yapt okuldaki örencilerin bu yl 194ünün kz, 94nün ise erkek olduunu belirtti.

Geçen yl mezun olan 82 örenciden 46snn üniversiteye yerletiini ifade eden Boynukara, okulda eitim gören kz örencilerin çok baarl olduunu vurgulad.

Kz örencilerimizin baarl olmas eitime eriim açsndan son derece önemli. Bu da bizi mutlu ediyor. Okulun üçte ikisi kz örencilerden oluuyor. diyen Boynukara, kz örencileriyle gurur duyduklarn aktard.

- Kz çocuklar okumad zaman büyük kayp oluyor

11. snf örencisi Havva Demir, okullarnda kz örencilerin saysnn daha yüksek olduunu anlatarak, kz çocuklarnn okutulmas gerektiini söyledi.

Baz aileler önem vermiyor. Okutulmayan kzlar var. Onlarn da okumaya hakk var. Kzlar kesinlikle okula gönderilmeli. Kz çocuklar okumad zaman çok büyük kayp oluyor. ifadelerini kullanan Demir, ailelerin kz çocuklarnn eitimine önem vermesini istedi.

11. snf örencisi Hüseyin Klç da okullarndaki kz örencilerin çok baarl olduunu dile getirerek, ailelerden kz-erkek ayrm yapmadan çocuklarn okula göndermelerini istediklerini belirtti.

Klç, Okula gönderilen kz çocuklarnn ne kadar baarl olduunu görüyoruz. eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git