Okulu bırakma tehlikesi var

Uzmandan bir an önce yüz yüze eğitime geçilmesi çağrısı: Çocuklar okulu bırakma tehlikesiyle karşı karşıya

Haberler 27.05.2021 - 00:30 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Dünyann en büyük çocuk sal kurumu Uluslararas Pediatri Kurumunun (IPA) Türk Bakan Prof. Dr. Enver Hasanolu, dünyaya tedbirler alnarak yüz yüze eitime geçilmesi çarsnda bulundu. Prof. Dr. Hasanolu, dünyada milyonlarca çocuun bu süreçte okulu brakma tehlikesiyle kar karya kaldn Nijer, Mali ve çad gibi ülkelerde çocuklarn eitim alamama riskiyle kar karya olduunu vurgulayarak Dünyann en acil çözülmesi gereken sorunlarndan biri çocuklarn eitimidir. Mümkün olan tüm tedbirler alnarak bir an evvel yüz yüze eitime geçilmelidir dedi.

PANDEM ETMDE E GÖRÜLMEM AKSAKLIA NEDEN OLDU, 2 MLYAR ÖNCE OLUMSUZ ETKLEND

149 ülkede çocuk sal alannda faaliyet gösteren, 1.2 milyon çocuk doktorunu temsil eden, dünyann en büyük çocuk sal kurumu Uluslararas Pediatri Kurumunun (IPA) Türk Bakan Prof. Dr. Hasanolu, pandeminin eitim alannda ei görülmemi bir aksakla neden olduunu, bu süreçten yaklak 2 milyar örencinin olumsuz etkilendiini söyledi. Prof. Dr. Hasanolu, Yaplan aratrmalar, çocuklarn bu dönemde online eitim alsa bile yüzde 71 gibi büyük bir bölümünün youn stres altnda olduunu, ailelerin yüzde 70inin ise çocuklarnn ruh salndan endie ettiklerini gösteriyor. Pandemi döneminden en çok etkilenenlerden biri de geçici ya da uluslar aras koruma altndaki çocuklar. Bu çocuklar, eitim ve salk hakkndan mahrum kalyor dedi.

OKULU BIRAKMA TEHLKES

Cumhuriyetin haberine göre Prof. Hasanolu, dünyada milyonlarca çocuun bu süreçte okulu brakma tehlikesiyle kar karya kaldn Nijer, Mali ve çad gibi ülkelerde çocuklarn eitim alamama riskiyle kar karya olduunu vurgulayarak IPAnn ilk toplantsndaki acil gündem konularmzdan biri yüz yüze eitim konusuydu. Dünyann en acil çözülmesi gereken sorunlarndan biri çocuklarn eitimidir. Mümkün olan tüm tedbirler alnarak bir an evvel yüz yüze eitime geçilmelidir diye konutu. IPA D likiler Direktörü Kerem Hasanolu unlar kaydetti:

ÖNLEMLER ALINARAK ACLEN YÜZ YÜZE ETME GEçLMEL, ETMDEN VAZGEçMEK SON çARE OLMALI

Yüz yüze eitim, çocuklarn geliimleri, okulun frsat eitlii salamas ve örenme kayplarnn giderilmesi açsndan önemlidir. Bu nedenle eitimden vazgeçmek, en son çare olmaldr. Fiziksel mesafe, el ve hijyen uygulamalar, yaa uygun maske kullanm ve savunmasz gruplarn korunmas salanarak gerekli kaynaklar, politikalar ve altyaplar oluturularak yüz yüze eitime geçilmelidir. Bu konuda ülke veya yerel özellikler göz önünde bulundurularak acil çözüm üretilmeli, çocuklar için adil bir eitim ve salk düzenine geçilmelidir.

Ana Sayfaya Git