Okulun bahçesini meyve bahçesine dönüştürdüler

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde bir okulun bahçesi, öğretmenler ve öğrenciler tarafından meyve ve sebze bahçesine dönüştürüldü. Bahçede, 40 çeşit meyve ve sebze yetiştiriliyor.

Haberler 25.09.2017 - 09:49 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kzltepe ilçesi merkezine 3 kilometre mesafede bulunan Yoldere Köyü lkokulunun bahçesi, öretmenler ve örenciler tarafndan meyve ve sebze bahçesine dönütürüldü. çocuklara okulu sevdirme ve çevre bilincini oluturmak amacyla yaplan çalma çerçevesinde öretmenler ve örenciler, birlikte ektikleri meyve ve sebzeleri birlikte toplayp tüketiyor. Bahçede 40 çeit meyve ve sebze yetitiriliyor.

OKUL BAHçES

Okul Müdürü Nimet Aydoan, köye 2015 ylnda atandn belirterek, Okulumuz ilçedeki dier okullar gibi normal standartlardayd. Yazn öretmen köy okulunun anahtarn muhtara teslim ederdi. Ama Kzltepede 4-5 okulda pilot bir uygulama yani müstakil müdürlük oldu. Müstakil müdürlük olduu için biz yaz ve k buradayz. Okulun çehresi o zaman bizim istediimiz ekilde deildi. Eitim öretim salkl yürütülemiyordu. Biz köylümüz ve arkadalarmzla iletiime geçerek, onlarla diyalog kurarak okulumuzun çehresini deitirdik. Önce fiziki artlarn iyiletirdik. Fiziki artlar iyiletirildikten sonra eitim ve öretimimiz daha iyi bir seviyeye geldi. Ondan sonra çocuklarn okulla ba kurmas için yeile önem verdik. Doa bilincini kazandrmak için de aaç ekmeye baladk. Bakm, sulamas ve dier ilemleri için her örencimize bir aaç zimmetledik. Bu aaçlara örencilerimiz isim koydular ve onlar sevmeye baladlar. uanda çok güzel domateslerimiz, patlcanlarmz, biberlerimiz oldu. 40 çeide yakn meyve aacmz var. çocuklarmz ile beraber ekip biçiyoruz ve beraber yiyoruz dedi.

Okul öretmenlerinden Servet Zengin, okulun sadece dört duvar arasnda eitim görülen bir yer olmadn belirterek, amaçlarnn çocuklarn geliimine katkda bulunmak olduunu ifade etti.

Ana Sayfaya Git