Okulun hem öğretmeni hem marangozu oldular

Mardin'de Said Nursi Anadolu İmam Hatip Lisesinin idarecileri ve öğretmenleri, okulda verdikleri eğitimin yanı sıra marangozluk da yapıyor.

Haberler 12.03.2020 - 12:11 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

dareci ve öretmenler, kendi kendine yetebilen bir okul olma hedefi ile mesai saatleri dnda ve tatil günlerinde tulumlarn giyerek kurduklar atölyede bir araya geliyor.

Öretmenler okulun mobilya ihtiyacn karlamak için masa ve sra üretiyor, bahçeye kamelya yapyor, eskiyen masa, sra, sandalye ve kaplar onaryor.

Geçen yl okulun pansiyonunda kalan örencilerin sebze ve meyve ihtiyaçlarn karlamalar için 800 metrekarelik alanda botanik bahçe oluturan, tavuk kümesi kuran eitim neferlerinin hedefi, okula mini hayvanat bahçesi de kazandrmak.

TATL BU çALIMALARI YAPMAK çN BÜYÜK BR FIRSAT

Okul müdürü Osman Bayr, Milli Eitim Bakanl ve l Milli Eitim Müdürlüünün desteiyle okulda marangoz atölyesi kurduklarn söyledi.

Okulda sk deforme olan sralarn ve baz eyalarn tamir edilmesi gerektiini ifade eden Bayr, bahçeyi de örencilerin rahatça kullanabilecei bir alana dönütürmek için atölyede çalmalar yaptklarn belirtti.

Müdür Bayr, bahçeye kamelya, okulun zemin katna korkuluk yaptklarn dile getirerek, sehpa yaptklarn, sandalyelerin döemesini yenilediklerini, ihtiyaç duyduklar masa ve sralar ürettiklerini aktard.

Tatil dönemlerinin bu çalmalar yapmak için büyük bir frsat olduunu vurgulayan Bayr, ilerleyen süreçte örencilerin duyarlln güçlendirmek adna okulun ön bahçesine hayvanat bahçesi de kurmay düündüklerini kaydetti.

Bayr, Örencilerimizi rahat ettirecek ne çalma varsa yapyoruz. Örencilerimizin bu okulda gönül rahatlyla okumasn, okulu sahiplenmesini istiyoruz. dedi.

- TULUMLARIMIZI GYEREK ATÖLYEMZDE çALIIYORUZ

Müdür yardmcs brahim Halil Polat da, okulda onarm ihtiyacnn artmas ile marangozluk atölyesi kurma fikrinin doduunu söyledi.

Tüm teknik ileri kendilerinin yapmaya baladn dile getiren Polat, ypranan malzemeleri ve eyalar onarp öretmen ve örencilerin hizmetine sunduklarn belirtti.

Örencilerin de zaman zaman kendilerini atölyede ziyaret ettiini anlatan Polat, Normal zamanlarda takm elbise ile örencilerimizin hizmetindeyiz. Ama mesai sonras ve hafta sonlar tulumlarmz giyerek atölyemizde çalyoruz. Bu ekilde bo vakitlerimizde de okulumuza ve örencilerimize hizmet veriyoruz. diye konutu.

Kimya Öretmeni Menaf Demir ise her frsat bulduklarnda örenciler için çaltklarn söyledi.

Okulda yaptklar bu çalma ile ciddi bir tasarruf da saladklarn anlatan Demir, okula ve örencilere hizmet sunmaktan keyif aldklarn bildirdi.

Demir, tatilde dinlenmek yerine okulun ihtiyaçlarn karlamak adna atölyede üretim yapmay tercih ettiklerini aktard.

Ana Sayfaya Git