Okulun müdür işçisi

Köyün okuluna müdür olarak atanan Saim Çakar, yeni öğretim öğretim yılına hazırlamak için bir işçi gibi okulda boya badana işleri yapıyor.

Haberler 24.08.2019 - 09:17 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bingölde bir köy okuluna müdür olarak atanan Saim çakar, tatilini brakp geldii okulda bir içi gibi çalarak hem boya badana hem de dekorasyon çalmas yaparak örnek oluyor.

Türkiye genelinde olduu gibi Bingölde 2019-2020 Eitim ve Öretim ylnn balamasna says günler kala, okullardaki eksiklikleri tespit edilerek imkanlar ölçüsünde giderilmeye baland. Daha önce 4 yl müdür olarak görev yapt Göltepesi Yeni Yerleim Ortaokulunda çeitli sosyal ve kültürel projelere öncülük eden Saim çakar, Güveçli Köyü lk ve Ortaokuluna yeni eitim öretim yl öncesinde atand. Müdür çakar, rol model olarak ald annesi ve ilkokul öretmenin kendisine örettiklerini, atand yeni okulda da uygulayarak örnek bir çalma sergiliyor. Okulun merdivenlerinden snf boyasna, masa ve sralarn tamirinden renkli çizimlere kadar yapan çakar, bir içi gibi çalyor.

Snflarn 22 yllk masa ve sralarn tamir edip boyadklarn aktaran Saim çakar, Göreve balar balamaz okulumuzun bir profiliniz çizdik, analizler yaptk. Notlarmz aldktan sonra okulumuzdaki çalmalarmza geçtik. Örencilerimizin kendilerini mutlu hissettikleri ortam oluturmaya baladk. Snflarmz, örencilerimizin beenebilecei renklerle boyadk. 22 yllk masa,sralar boyadk ve yeniledik. Minik yürekli birinci snflarmzn kocaman mutluluklarna ortak olmak için parke yaptk. Bunun hem maliyetini hem de içiliini biz üstlendik. Yeter ki çocuklarmz okula geldiinde, evlerindeki benzer ortam burada da hissetsinler diye yaptk dedi.

Tatilini yarda kesti

Yaz tatilini yarda brakp okulda çalmaya balayan çakar, 1 Temmuz itibariyle yeni okulumda göreve baladm. Normalde okul idarecilerinin yaz aylarnda 1 aylk gibi tatil haklar var. Hatta ben 1 haftalk tatil planlamas yapmtm ama tatilimi yarda keserek, çocuklara hizmet etmenin daha iyi olacan düündüm,mutluluuna ortak olmak istedim eklinde konutu.

Güney: Bizi çok memnun etti

Kent genelindeki okullar inceleyen l Milli Eitim Müdürü Rahmi Güney ise, Okullarmzn 2019-2020 eitim öretim ylna hazr olup olmadna bakmak için çeitli ziyaretlerde bulunuyoruz. Güveçli lk ve Ortaokuluna geldik ve okulumuzun hazr olmas bizi çok memnun etti. Okulumuzun eitim öretime hazrlanmasnda okul müdürünün ve deerli ekibin katklar olmu. Bizi çok memnun etti diye konutu.

Ana Sayfaya Git