Okulun temeli dualarla atıldı

16 derslikli okulun temeli dualar ile atıldı

Haberler 22.07.2018 - 09:52 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Muun Malazgirt ilçesinde yeni yaplacak 23 okuldan biri olan Atatürk lkokulunun temeli kesilen kurbanlar ve yalpan dualar ile atld.

Malazgir Mengüçgazi Mahallesinden düzenlenen temel atma töreninde Malazgirt Kaymakaml ve okul inaatn yapan irket yetkileri tarafndan, okul inaatnda çalan içilerin hata, kaza ve beladan korumas için kurban kesildi. lçe merkezindeki en eski okullardan olan Atatürk lköretim Okulu yklarak yerine 16 derslikli, 4 bin 580 metrekare kullanlr alan olan ve 900 metrekare inaat alan olan yeni okul için ilk beton lçe Müftüsü Bünyamin Gölcünün okuduu dualar ile döküldü. 2019 ylnn 30 Austos günü bitmesi planlanan Atatürk lkokulu binas Mengüçgazi Mahallesinde ina ediliyor. naat hakknda bilgi veren yüklenici firma yetkilileri, okulun bodrum kat hariç üç katl olduunu ve okulun toplamda 16 derslik bir kapasiteye sahip olacan belirtti. Yetkililer, temeli atlan okul inasnn bir daha ki eitim öretim ylna kadar tamamlanacan ve eitim vermeye balayacan söyledi.

23 OKUL YAPILACAK

lçede bu yl içerisinde 23 tane okulun yaplacan belirten Kaymakam Krl, lçemizde bu yl eitimöretim yatrm devrimi yaanacak. lçemizde bu yl içinde 23 okul yaplacak. Bu yaplacak okullarmzn birçounun planlamasn belediye mühendislerimiz tarafndan yaplmakta. Bu yl ilçemize yaplacak 23 okulumuzdan biri olan Atatürk lkokulu binasnn daha eitime kazandrlyor olmas bizleri bir hayli sevindiriyor. Yeni yaplan her okul daha çok örenci demektir. lçenin eitim seviyesinin yükselmesi için bu okullara ihtiyacmz var. lçemizde adeta bir inaat devrimi yaanyor. uan ilçemizin hemen her yerinde bir inaat çalmas var. Bu yktmz ve yerine yenisini yaptmz okulumuz ilçe merkezimizin en eski ve en önemli okullarndan biriydi. imdi bu okulumuzun yerine 16 derslikli okulumuzun yenisi yapmamn mutluluunu yayoruz. Yeni yaptmz okulumuz ilçemize ve ilçe halkmza hayrl olsun dedi.

Ana Sayfaya Git