Okulun yolunu tuttular

Meslek liseleri açıldı, öğrenciler okulun yolunu tutu

Haberler 06.10.2020 - 00:12 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Milli Eitim Bakanlnn alm olduu kararla Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri uzun bir aradan sonra bugün itibariyle yüz yüze eitime balad. Okulun açld ilk gün meslek lisesi örencileri, snflarnn yolunu tuttu.

Milli Eitim Bakanl, geçtiimiz haftalarda okul öncesi ve ilkokul 1inci snflarda yüz yüze eitimi balatmt. Milli Eitim Bakanl tarafndan geçtiimiz gün yaplan duyuruda Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri, çok Programl Anadolu Liseleri, Mesleki Eitim Merkezleri, Güzel Sanatlar Lisesi ile Spor Lisesi örencilerinin 5 Ekim Pazartesi gününden itibaren tüm snf seviyelerinde yüz yüze uygulama eitimlerine balayacan açklad. Yaplan açklamann ardndan tüm Türkiyede olduu gibi Diyarbakrda da meslek liselerinde yüz yüze eitim korona virüs tedbirleri ile balad. Diyarbakr Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi örencileri uzun bir aradan sonra okullarnn yolunu tuttu. Tedbirler alarak okula gelen örenciler, kitaplarn alp atölyelerine geçti.

BU SÜREç ALTINDA KORONA BELK DAHA DA FAZLA OLABLR

Baz örenciler okullarn açlmasna sevinirken baz örenciler de tedbirlere uyulmayacan ve virüsün yaylaca düünmelerinden dolay mutsuzluk yaad. Örencilerden Azat Dal, korona ile ba edilmediini, okullarn açlmasna hiç mutlu olmadn ifade etti. Dal, çocuklarn hiç biri laf dinlemiyor, bu korona sürecinde sosyal mesafeyi koruyabilirler mi, koruyamazlar m belli olmaz. Doru bir hareket bulmadm. Kim tedbire uyar ki, bu süreç altnda korona belki daha da fazla olabilir dedi.

Ana Sayfaya Git