Okuma Atağı

Cumhurbaşkanı Recep Tayıp Erdoğan ve Eşi Emine Erdoğan tarafından ülke genelinde başlatılan okuma yazma seferberliğine katılanların arasından başarılı olanlara Batman'ın Sason İlçe Kaymakamlığı tarafından ev eşyası desteği verileceği belirtildi.

Haberler 11.03.2018 - 11:26 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Sasonda okuma yazma seferberlii kapsamnda açlan kurslara katlan kursiyerleri Yunus Emre Okulunda ziyaret eden lçe Kaymakam Okke Beyaz, yapt açklamada ilçe merkezi ve tüm köylerde 14 ya üstü örgün eitim ça dna çkm okuma yazma bilmeyenlerin tespit edilerek, Halk Eitim Merkezi Müdürlüü bünyesinde kendilerine en yakn okulda 1. ve 2. kademe yetikin okuma yazma kurslarna katlmalarnn salandn söyledi.

EV EYASI HEDYE VERLYOR

Kaymakam Beyaz, 5 ubat tarihi itibari ile balattmz bu okuma yazma seferberlii bünyesinde 121 erkek 463 kadn kursiyere ulam bulunmaktayz. Kaymakamlk olarak bu kurslarn en iyi ekilde sürdürülmesi için gerekli tüm gayretleri sarf ediyoruz. Özellikle kursiyerlerimize baktmzda kadnlarn çounluu oluturmas bizleri daha fazla mutlu etti. Hedefimiz okuma yazma alannda ülke ortalamasnn üstüne çkarak tek bir okuma yazma bilmeyen vatanda brakmamaktr. Kurslarmza baktmzda 90 yanda vatandalarmzn da okuma yazmaya istekli olmalarn görmek, okumann yann olmadn ve her yata okuma yazma bilmenin ne kadar elzem olduunu göstermektedir. Özellikle okuryazar hale gelecek olan kadnlarmz arttkça örgün eitimde okuyan çocuklarmzn da eitimlerinde baar çtasn yükseltecei inancna sahibim. Kurs bitiminde kursu baaryla bitirenlere okuryazar belgesinin yannda ilçede kura ile ilk 5 kiiye ihtiyaçlar dorultusunda çamar veya bulak makinesi ile her kurs merkezinde dereceye girenlerden birinciye elektrik süpürgesi, ikinciye tencere seti ve üçüncüye de ütü hediye edeceiz dedi.

Ana Sayfaya Git