Okuma azmi!

SURİYE'deki iç savaştan kaçarak Diyarbakır'ın Silvan ilçesine gelen ve 2 yıl önce evlenen 25 yaşındaki Suriyeli Pervin Baran, şimdi kucağında 1 yaşındaki kızı Elif ile Halk Eğitim Merkezi'nin açtığı kursta okuma yazma öğreniyor.

Haberler 08.11.2017 - 08:19 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ülkesi Suriyede yaanan iç savatan 6 yl önce kaçarak ailesi ile Diyarbakrn Silvan ilçesine gelen Suriyeli Pervin Baran, 2 yl önce Ramazan Baran ile evlendi. Bir yl önce bir kz çocuu dünyaya getiren ve Kürtçe ile Arapça bilen Baran, Türkçe okuma yazma örenmek için Silvan Halk Eitim Merkezi Müdürlüünün açt kursa katld. Halk Eitim Merkezinde, Hayat boyu örenme projesi kapsamnda açlan ve ilçede yaayan kadnlarn youn ilgi gösterdii kursa Suriyeli Pervin Baran da kucanda bir yandaki kz Elif ile katlarak okuma yazma örenmeye çalyor.

KIZIYLA OKUMA YAZMAYI ÖRENYOR

Kursta ald eitimin çok yararl olduunu belirten Pervin Baran, Ben, okuma yazma örenmek için Halk Eitim Merkezinin açm olduu kursa geldim. Burada açlan kursta okuma-yazma öreniyorum. Buradaki öretmen, bizlere çok iyi ders anlatyor. Burada zaman iyi geçiyor. Kzm küçük olduu için onu evde brakmak yerine onunla kursa geliyorum. Okuma yazma kursuna çocuumla gelmek bana hiç zor gelmiyor dedi.

Halk Eitim Merkezi Müdürü ükrü Güzel ise okuma yazma bilmeyen herkesin bu kursa katlmas gerektiini belirterek, Suriye uyruklu vatandamz kursumuza geliyor. Müthi bir çaba, azimle katlm salyor. O kadar azimli ki çocuunu da yannda getiriyor. Bizim bununla ilgili de bir çalmamz var, kendi bünyemizde bir ana snfn oluturmak. Kurslarmza katlm salayan çocuklu annelerin çocuklarna biz bakacaz. Yeter ki kursa katlm salansnlar okuma, yazmay gelitirelim dedi.

Halk Eitim Merkezi snf öretmeni Murat Görücü de Suriyeli Pervin Barann kursa genellikle çocuuyla birlikte geldiini ifade ederek, Seviyesi de durumu da dier kadnlara göre çok iyi. Kursumuzun birinci aamas bittiinde, okuma-yazmay çözmü olacaktr. Kursumuzun birinci aamas 120 saat, ikinci kademede ise 150 saatlik bir eitim veriyoruz diye konutu.

Ana Sayfaya Git