Okuma azmi!

Savaş mağduru 11 yaşındaki Suriyeli Remin'in okuma azmi göz dolduruyor

Haberler 30.11.2020 - 10:22 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Suriyedeki iç savatan kaçarak ailesiyle Diyarbakra gelen 11 yandaki Remin Alinin okuma azmi göz dolduruyor.

Ülkesindeki iç sava nedeniyle ailesiyle 9 yl önce geldikleri Diyarbakrda yeni bir yaama balayan Remin Ali, ilkokulda anne ve babasndan örendii Kuran- Kerimi okumay daha da ilerletmek istedi.

500 kiinin katld snavda büyük baar salayarak, birincilikle girdii ehit Halit Gülser Kz Anadolu mam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulunda hem hafzlk hem de örgün eitim gören 5. snf örencisi Ali, Kuran okumada ve dier derslerindeki baarsyla takdir görüyor.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamnda eitimini çevrimiçi sürdüren Alinin hedefi hafz bir doktor olmak.

Ali, 3 kardei, anne ve babasyla 9 yldr Türkiyede yaadklarn belirterek, hayallerine ulaaca okula girmek için youn ekilde çaltn söyledi.

Birincilikle kayt yaptrd okulda hafzlk ve örgün eitim görmenin sevincini yaadn vurgulayan Ali, bu yl Peygamber Sevdallar Vakfnca Türkiye genelinde düzenlenen yarmada ikincilik elde ettiini aktard.

Ali, Kuran okumay çok seviyorum. leride hafz bir doktor olmak istiyorum. Bunun için çalyorum. dedi.

DERSLERNDE DE HAFIZLIKTA DA çOK BAARILI, ÖRNEK BR ÖRENC

Okul Müdürü Mehmet Zekeriya Erdem de okulda bin kz örencinin eitim gördüünü kaydetti.

Erdem, 5. snfa Diyarbakr genelinde yaptklar snavla örenci aldklarn, ilk 100e giren örencilerin okula kayt yaptrdn dile getirerek, yaz aynda verilen eitimin ardndan l Milli Eitim Müdürlüü ve lçe Müftülüünce kurulan komisyonla belirlenen 30 örenciye ayn zamanda hafzlk eitimi de verildiini belirtti.

Mehmet Zekeriya Erdem bu eitimlerle örencilerin 7nci snfa hafz olarak geçtiini anlatarak, akademik anlamda da baarl olduklarn bildirerek, Hatta LGSde Türkiye birincileri bu hafzlar içerisinden çkyor. Diyarbakr geneli yaplan deneme snavlarnda da örencilerimiz güzel dereceler elde ediyor. çünkü okulda çok kaliteli eitim alyorlar. Remin Ali de bu yl yaplan okula giri snavnda birinci oldu. çok baarl bir örenci. 500 örenci arasnda birincilik elde etti. Derslerinde de hafzlkta da çok baarl, örnek olacak bir örenci. ifadesini kullanan Erdem, Aliyi baarsndan dolay tebrik etti.

Erdem, Kovid-19 tedbirleri kapsamnda örencilerin online eitim gördüünü hatrlatarak, okulda u anda sadece hafzlk eitimi verildiini aktard.

Eitimlerin pandemi kurallarna uygun ekilde yapldn vurgulayan Erdem, Azaltlm snflarda eitimlerimiz sürüyor. Maske, sosyal mesafe ve hijyene dikkat ediyoruz. diye konutu.

Ana Sayfaya Git