Okuma yarışı sonuçlandı!

Ortaöğretim kurumlarındaki öğrenciler arasında gerçekleştirilen "Milli Birlik ve Kahramanlık" konulu kitap okuma yarışması sonuçlandı.

Haberler 10.05.2017 - 08:28 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kent genelindeki Ortaöretim kurumlarndaki örenciler arasnda gerçekletirilen Milli Birlik ve Kahramanlk konulu kitap okuma yarmas sonuçland. Yarmada derece alan örencilere ödül ve sertifikalar düzenlenen törenle, l Milli Eitim Müdürü Hasan Aslan tarafndan verildi.

Merkeç il olmak üzere Diyarbakrn 17 ilçesindeki Ortaöretim Kurumlarnda eitim ve öretim gören örenciler arasnda gerçekletiriler Milli Birlik ve Kahramanlk konulu kitap okuma yarmasnde, derece alan örenciler belirlendi. Önceki gün, yarmada derece alan örencilerin ödül ve sertifikalarnn verilmesi nedeniyle, tören düzenlendi. Törene, l Milli Eitim Müdürü Hasan Aslan, Yardmclar Memet Bulut, l Milli Eitim ube Müdürü Bayram Duman, Okul Müdürleri, öretmen ve örenciler katld.

OKUMA YARIMASI ÖDÜLÜ

Ödül töreninde konuan l Milli Eitim Müdürü Aslan öyle dedi; Kitap okumay sevdirerek okuma kültürünün ve kitap okuma alkanlnn gelitirilmesi, mill, manevi ve evrensel deerlere duyarlln artrlmas, serbest zamanlarn yararl ve etkili olarak deerlendirilmesi, okuma, okuduunu anlama, yorumlayabilme, duygu ve düüncelerini ifade edebilme becerilerinin gelitirilmesi amac ile Ortaöretim örencilerine yönelik olarak limiz 17 ilçe genelinde bulunan tüm Ortaöretim örencileri arasnda yaplan kitap okuma yarmas ödül ve sertifika töreni için bir arada bulunmaktayz. Bakanlmz Ortaöretim Genel Müdürlüünce 81 ilde tertiplenen Milli Birlik ve Kahramanlk konulu kitap okuma yarmas artnamesinde belirtilen hususlar göz önüne alnarak Müdürlüümüzce oluturulan Komisyon tarafndan okunmak üzere 2 kitap belirlenmitir.

MLL BRLK VE KAHRAMANLIK

Komisyon tarafndan belirlenen Yaban (Yakup Kadri Karaosmanolu) ve Esir ehrin nsanlar (Kemal Tahir) adl kitaplar 17 lçede bulunan liselerimizde örenim gören örenciler tarafndan okunarak lçe Milli Eitim Müdürlüklerince yaplan yarmalar sonucu belirlenen 17 ilçe birincileri Müdürlüümüz Ortaöretim ubesi tarafndan 14.04.2017 tarihinde yaplan snav sonucunda komisyon tarafndan deerlendirilerek dereceye giren örenciler tespit edilmitir. Ben kitap okuyarak dereceye girmi olan örenci kardelerimi tebrik ediyor, bundan sonraki yaamlar boyunca da bol bol kitap okuyarak vatanmza, milletimize ve anne-babalarna hayrl birer nesil olmalarn diliyorum d

DERECE ALAN ÖRENCLER

17 lçede 6 bin 724 örencinin katld kitap okuma yarmasnda çüngü çok Programl Anadolu Lisesi Örencisi Fatma Günay il birincisi, Lice Anadolu Lisesi Örencisi Zilan Ergün l kincisi, Kayapnar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Örencisi Büra çiçek ise l Üçüncüsü olarak dereceye girdi. Dereceye giren örencilerden l Birincisine tam altn, il ikincisine yarm altn, il üçüncüsüne de çeyrek altn olan ödülleri verildi. Ayrca dereceye giren örencilere ve okul müdürlerine de baarlarndan dolay okul adna teekkür ve katlm belgesi verildi. Tören, toplu fotoraf çekiminin ardndan son buldu.

Ana Sayfaya Git