Okuma yazma bilmiyordu,

Batman’da okuma yazma bilmeyen yüzde 100 bedensel engelli Abbas Karabulut’un hayatı, platonik bir aşkla değişti. Karabulut, önce arkadaşlarından okuma yazma öğrendi, ardından biri İngilizce 12 kitap yazdı.

Haberler 09.02.2018 - 09:05 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Batmanda boynundan aas tutmayan yüzde 100 bedensel engelli Abbas Karabulutun (32) hayat, yllar önce bir kadna platonik bir ekilde ak olmasyla deiti. 6 haneli bir mezrada büyüyen ve hiç okula gitmeyen Karabulut, ak olduktan sonra sevdaland kadna duygularn dile getirmek için arkadalarndan okuma yazma örendi. Daha sonra bir sözlük de temin eden Karabulut, kendi çabalaryla ngilizce örendi. Platonik ak nedeniyle kitap yazma hevesi balayan Karabulut, 1i ngilizce 12 kitap yazd. Düüncelerini bedensel engeli nedeniyle çevresindekilerin araclyla dijital ortama aktaran Karabulut, son kitab Göçebe airin baslmaya hazr olduunu belirtti.

AKI KTAP YAZDIRDI

Birine sevdalandn ve bu nedenle ak üzerine iirler ve türküler yazdn anlatan Karabulut, Müziklerimiz de var, kitap çalmalarmz da var. Bunlarn hepsi bir akla balad. Sonrasnda da yazdkça ilerledi. Kitaplarm ak ve bar üzerine yazyorum. Milletimizi badatrc bir gaye ile yazyorum. Düüncelerimi ben söylüyorum yanmdaki arkadalar, komularmz ya da akrabalarm kada döküyor. Sonra kitap haline getiriyorum ve bastryorum. Asl engelli dediklerimiz bedensel engelliler deildir. mkan tanmayan kiiler engelli oluyor. Engelliler hakknda tabii ki çok eksikliklerimiz var. Bu konuda yetkililerimizden engelli vatandalarmza daha çok imkanlar ve hizmetler salanmasn talep ediyorum dedi.

Manevi deerlere ilikin bir dernek açmak istediini de dile getiren Karabulut, Manevi Deerlerimizi Koruma ve Yaatma Derneini açmak için çalmalarmz var diye konutu.

Ana Sayfaya Git