Okuma yazmayla Alzaymır yenecek

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde 7 yıl önce alzaymır tanısı konulan 43 yaşındaki Fatma Aldemir, hastalığın ilerlemesini kitap okuyarak engellemek için okuma yazma kursuna katıldı.

Haberler 02.01.2020 - 09:33 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mardinde alzaymr hastas 43 yandaki Fatma Aldemir, hastalyla mücadele için okuma yazma örendi.

Kzltepe ilçesinde yaayan ve 7 yl önce rahatszlanan 4 çocuk annesi Aldemire alzaymr tans konuldu.

Aldemir, hastaln ilerlemesini kitap okuyarak engellemek için Kzltepe Kaymakaml Aile Destek Merkezindeki (ADEM) okuma yazma kursuna kayt yaptrd.

Düzenli olarak kursa katlan ve azmiyle 1,5 ayda okuma yazmay örenen Aldemir, ald eitimin faydasn gördü. Aldemir, balarda harfleri dahi unuturken, artk bol bol kitap okuyarak hastaln ilerlemesinin önüne geçmek istiyor.

- nallah bu hastalm onunla gider

Aldemir, 7 yl önce unutkanlk yaamaya baladn söyledi.

Okuma yazma bilmediini, unutkanlk da eklenince büyük zorluk çektiini ifade eden Aldemir, ADEMde okuma yazma kursu açldn örenince hemen bavurduunu anlatt.

Bir eyler örenirim diye geldim. Herkes okusun. Okumak çok iyi, çok güzel. nallah bu hastalm onunla gider. diyen Aldemir, artk harfleri tandn, tek bana hastaneye, markete rahatlkla gidebildiini aktard.

Aldemir, evden rahatlkla çkabildiini dile getirerek, Bu bana iyi geliyor. Burada ders görüyorum, arkadalarm görüyorum, nefes alyorum, çok rahatladm. Okumay seviyorum. Öretmenimiz çok iyi. Allah onlardan raz olsun. Okumann ya yok. diye konutu.

Özellikle ailesinden çok destek gördüüne iaret eden Aldemir, çocuklarnn da kendisine yardmc olduunu kaydetti.

- Hastaln yenebileceini fark etti

Kurs eitmeni Derya Aslan da kursta 9 kadnn okuma yazma örendiini, en azimlisinin de Fatma Aldemir olduunu belirterek, lk geldiinde harflerde biraz sknt yayorduk çünkü her eyi unutuyordu. Okuma yazma kursuyla hayata yeni bir balangç yapm oldu. Buraya gelerek hastaln yenebileceini fark etti. ifadelerini kulland.

Alzaymr hastal ile mücadelede okuma yazma örenmenin önemine dikkati çeken Arslan öyle konutu:

Fatma teyze ilk geldiinde snfn yerini dahi çkaramyordu. Arkadalarna sorup o ekilde geliyordu. u anda harfleri biliyor. Hastaneye kendisi gidip gelebiliyor. Bu hastalk için okumak birebir. Herkese öneriyoruz. Özellikle bu hastal tayanlara okuma ve yazma öneriyoruz. Erken yata yakalanan kiilerin biraz çaba sarf ederek hastaln yenebileceklerinin en güzel göstergesi Fatma teyzemiz oldu.

Kursiyerlerden emse ilova ise Aldemirin hastala kar okuma yazma örenmek için gösterdii azmin kendilerine de örnek olduunu söyledi.

Ana Sayfaya Git