Okumayan kalmasın!

Kulp ilçesinde, Okuma-Yazma Bilmeyen Kalmasın Projesi kapsamında düzenlenen kursa 340 kişi katıldı.

Haberler 12.01.2018 - 08:55 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kulp Kaymakam ve Belediye Bakanvekili Fatih Dülgerolu, okuma-yazma orannn istatistik olarak yüksek olduunu ancak bunun yeterli olmadn söyledi.

Okuma-yazma bilenlerin orann yüzde 100e çkarmay hedeflediklerini ve bunun için bütün kamu kurulular ve muhtarlarla ortak çaba içinde olduklarn ifade eden Dülgerolu, Kursiyerlerimizin youn ilgi gösterip örenmek için büyük gayret sarf etmeleri bizleri sevindirmektedir. dedi.

KURSLARA BÜYÜK LG

Kulp Halk Eitimi Merkezi Müdürü emsettin Pehlivanoullar da TÜK verilerine göre ilçede okuma-yazma bilenlerin orannn yüzde 88, bilmeyenlerin orann da yüzde 12 olduunu belirtti.

Kaymakamlk, lçe Milli Eitim Müdürlüü, okul müdürleri ve tüm kamu kurulularnn desteiyle yaptklar çalmalarla okuma yazma bilmeyen 3 bin 731 kiiyi tek tek tespit ettiklerini dile getiren Pehlivanolullar,

lçe genelinde okuma-yazma bilmeyen vatandalarmz tespit ederek, 15 okulumuzda 30 kurs açtk. Bu kurslarda 340 kiiye okuma-yazma eitim hizmeti sunmaktayz. Hedefimiz her yl 746 kiiye okuma-yazma kursunu vererek 5 yl içerisinde ilçemizde okuma-yazma orann yüzde 100e çkarmaktr.

Pehlivanoullar, Halk Eitimi Merkezi olarak okuma yazma kurslar dnda beceri ve meslek kurslar da düzenlediklerini belirterek, 1 Ekim-10 Ocak tarihlerinde mesleki, teknik, kültürel ve eitim alanlarnda 60 kurs açarak 867 kursiyere hizmet verdiklerini sözlerine ekledi.

Ana Sayfaya Git