Okumayı öğrendiler

Diyarbakır'da 25 yıl önce PKK'lı teröristlerce katledilen öğretmen Neşe Alten'in görev yaptığı Bismil ilçesinin Çavuşlu köyünde okuma yazma öğrenen 20 kadına sertifikaları verildi.

Haberler 01.03.2018 - 09:15 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Bismil ilçesinde terör örgütü PKK mensuplar tarafndan katledilen öretmen Nee Altenin görev yapt çavulu köyünde balatlan okuma yazma seferberlii kapsamnda eitim alan 20 kadna törenle sertifika verildi.

Bismil Belediyesi ve lçe Mili Eitim Müdürlüünce çavulu köyünde PKKl teröristlerce 1993 ylnda katledilen Alten ansna okuma yazma seferberlii balatld.

çavulu lkokulunda düzenlenen kursta eitimi baaryla tamamlayan 20 ila 40 yalarndaki 20 kadn için sertifika töreni yapld.

ÖRETMENLER KATLEDLMT

Törende konuan Kaymakam Turgay Gülenç, Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan ve ei Emine Erdoan tarafndan balatlan okuma yazma seferberlii kapsamnda Bismilde eitime katk sunmak için youn bir çalma yürüttüklerini belirtti.

Bu kapsamda her gün yeni kurslar açldn dile getiren Gülenç, Amacmz Bismilde okuma-yazma orann yüzde 100e ulatrmaktr. Buna katk sunan tüm kamu kurum ve kurulularmza teekkür ediyoruz. dedi.

OKUMA -YAZMA ÖRENYORLAR

lçe Mili Eitim Müdürü Aydn Ak, Nee Altenin çocuklar eitimle buluturmak, vatanna, milletine bal bireyler yetitirmek için ilçeye öretmen olarak atand köyde katledildiini belirtti.

ehidin ansna bu okuma yazma seferberliinin köyde sahiplenilmesinden duyduu memnuniyeti dile getiren Ak, Öretmenimizin ruhu ad olsun. Cehaletin bedeli ardr, bu cehaletle mücadele etmek için eitim arttr. diye konutu.

Törende daha sonra okuma yazma örenen 20 kadna Kaymakam Gülenç tarafndan sertifika ve çeyrek altn verildi, okulun bahçesine fidan dikimi yapld.

Törene, lçe Emniyet Müdürü Hakk Öztürk, AK Parti lçe Bakan Mehmet Kzlkaya ve vatandalar katld.

Ana Sayfaya Git