Okurken gelir elde ediyorlar

Elazığ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin Mobilya ve İç Mekan Tasarım Bölümü öğrencileri, öğretmenleri nezaretinde sıra, masa, dolap ile mobilya üretiyor.

Haberler 21.10.2019 - 08:45 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Elaz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi örencileri 8 ayda yaklak 1 milyon 100 bin liralk mobilya üretti.

Lisenin Mobilya ve ç Mekan Tasarm Bölümü öretmen ve örencileri, ildeki okullarn yan sra bölge illerde anlatklar kurumlara sra, masa ve dolap ile vatandalar için mobilya üretiyor.

Okul, bu satlar sayesinde 8 ayda yaklak 1 milyon 100 bin lira ciroya ulat. Bu sayede örencilere aylk 600 lira ödeyen lise, öretmenlerin gözetiminde yaplan üretimle örencilerini meslee hazrlyor.

Elaz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Yavuz Yeilkaya, okulun 1945 ylndan beri hizmet verdiini söyledi.

Mobilya ve iç mekan tasarm alannda büyük bir atlm gerçekletirdiklerini ifade eden Yeilkaya, l Milli Eitim Müdürlüümüz ile yaptmz i birlii neticesinde ildeki tüm okullarn sra, masa, dolap ve sehpa ihtiyacn karlyoruz. dedi.

Örencilerin bu sayede hem teorik hem de uygulamada kendilerini iyi yetitirme frsatna kavutuunu aktaran Yeilkaya, öyle konutu:

Örencilerimiz pratik yaparken gelir de elde ediyor. Kamu kurulularnn yan sra özel sektörle de i birlii yapyoruz. Elaz, Bingöl, Tunceli ve Malatyadaki kamu kurulularnn mobilya ihtiyac okulumuz tarafndan karlanyor. Amacmz örencilerimizi iyi yetitirmek.

Okulun döner sermayesi sayesinde örencilerin ailelerine destek olduunu vurgulayan Yeilkaya, Okulumuz 2019 ylnda 1 milyon 100 bin lira ciro yapt. Yaptmz çalmalar ile bunu daha da artracaz. dedi.

- Örencilerimiz çok rahat i buluyor

Mobilya ve ç Mekan Alan Tasarm Bölüm Öretmeni Ünal Güler de özel tasarm ürünleri de ürettiklerini dile getirerek Tasarladmz ürünü çiziyoruz, ardndan çizdiklerimizi yapyoruz. Mezun örencilerimiz piyasada çok rahat i buluyor. ifadesini kulland.

- Evimizin dolaplarn yapyorum

Örenci Eda Nur Dagez de iyi eitim aldklarn belirterek iç mimar olmak istediini söyledi.

Ailesinin yan sra mahalle sakinlerinin mobilyalarn da tamir ettiini aktaran Dagez, Okulda hem çalma hem de eitim imkanna kavutuk. Evimizin dolaplarn yapyorum. diye konutu.

Muhammet Taha Kalmaz da eitim alrken üretmekten memnun olduunu söyledi.

Ana Sayfaya Git