Okuryazarlık isteği engel tanımıyor

Çocukken okula gidemediği için hayatını okuma yazma bilmeden geçiren 68 yaşındaki Medine Tokmak, romatizmaya bağlı ağrılarına rağmen her gün 400 metrelik yolu iki eli belinde yürüyerek aşıyor.

Haberler 07.09.2018 - 09:19 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

anlurfada çocukken okula gidemedii için yaamn okuma yazma bilmeden geçiren 68 yandaki Medine Tokmak, aryan ayaklarna ramen her gün iki eli belinde 400 metrelik yolu, okuyup yazabilmenin heyecanyla katediyor.

anlurfann bir köyünde 1950 ylnda dünyaya gelen Tokmak, köylerinde okul olmad için örencilik heyecann hiç yaayamad. Daha sonra kent merkezine ailesiyle göçen Tokmak, küçük yata ise gelin oldu.

Yllarca okuma yazma örenme istei içinden hiç gitmeyen Tokmak, bu dileine 68 yanda kavuma imkan buldu.

Tokmak, geçen yl Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan ve ei Emine Erdoan tarafndan bir televizyon kanalnn canl yaynnda balatlan okuma yazma seferberlii sayesinde 2 ay önce evinin yaknlarna Haliliye Belediyesi tarafndan açlan kursa kayt yaptrd.

Okuryazarlk istei engel tanmyor

Eini 10 yl önce kaybeden 6 çocuk sahibi Tokmak, her gün baz kesimleri yoku olan 400 metrelik yolu romatizma hastal nedeniyle aryan ayaklarna aldr etmeden yürüyor. Merdiven korkuluklarndan ve iki eliyle belinden destek alarak yürüyebilen Tokmak, kursa ulaana kadarki mesafeyi ise iki defa mola vererek tamamlayabiliyor.

Kursa gelen dier kadnlarla öretmenini dikkatle dinleyen Tokmak, titreyen elleriyle yaz yazmakta zorlansa da okuyup yazabilmenin mutluluunu yayor.

Tokmak, okuma yazma bilmeden geçen hayatnda büyük skntlar yaadn söyledi.

çindeki okuma yazma hevesini hiç kaybetmediini anlatan Tokmak, çok heveslendim. Okuyabilmek için aratrma yaptm. Sonunda bu kursu ve iyi de bir hoca buldum. çok ükür iyiyim okulda güzel gidiyor. çok memnunum hocamz da bizim anlayacamz ölçüde ders veriyor. Yal olduumuz için çok unutkan oluyoruz. dedi.

Ana Sayfaya Git