Okuyamamanın burukluğunu, köy okullarındaki öğrencilere pasta ikram ederek gideriyor

Bingöl'ün Karlıova ilçesinde, ailesine yardımcı olmak amacıyla ilkokul 1'inci sınıfı bırakmak zorunda kalarak ailece İzmit'e yerleşen ve çalışan Cemil Çelik (35), 10 yıl önce memleketine gelip, pastane işletmeye başladı. Çelik, okuyamamanın burukluğunu ilçeye bağlı köylerdeki öğrencilere yaptığı pastalarla gidermeye başladı. Kışın kar yoğunluğundan dolayı köye gittiğini anlatan Çelik, "Öğrencileri tehlikeye atmamak için ben köylere ikramlarımı götürüyorum. Onların mutlu olması bizim mutlu olmamız demek. Onlar bizim geleceğimizdir" dedi.

Haberler 07.06.2022 - 00:14 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Karlovada yaayan Cemil çelik, ailesine yardmc olmak için ilkokul 1inci snfta okulu brakarak, onlarla zmite yerleti. Uzun süre pastanelerde çalan çelik, okuma yazmay da çevresinin yardmyla örendi.

OKUMADII çN

Evli ve 3 çocuk babas çelik, 10 yl önce memleketine dönerek pastane iletmeye balad. Okuyamamann burukluunu yaayan çelik, ilçeye bal köy okullarnda zor artlarda eitim gören örencileri yapt pastalar ikram ederek mutlu etmeye karar verdi.

çelik, her hafta belirledii 3 köy okulunun örencilerini öretmenleriyle pastanesinde arlayarak, yapt pastalardan ikram etmeye balad. çelik, Türkiyenin en çok kar yaan ilçelerinden birinde olduklar için kn çocuklar riske atmamak adna okullara kendisi giderek ikramda bulunuyor.

ONLAR BZM GELECEMZ

Cemil çelik, pasta yiyen çocuklarn gözlerindeki sevinci görmenin kendisi için yeterli olduunu belirterek, Ben okul okumadm. lkokul birden terkim. Bir gün mutlaka kendi memleketime dönüp bunu yapmaya karar verdim.

Yapmasam bile çocuklara elimden geldiince yardmc olmaya çalacaktm. u anda hamdolsun iyiyiz. Sadece onlara yardmc olmak istiyorum. Geleceimiz olan çocuklara yatrm yapmaya devam edeceim.

Okullar açldndan bu yana sürekli örencilerle beraberiz. K aynda yollar riskli olduu için örencileri tehlikeye atmamak için köylere ikramlar ben götürdüm. Karlarn erimesiyle örencilerimizin ilçe merkezini de görmelerini salamak ve onlar için bir deiiklik olmas için de özel servis ile her hafta üç köy okulunu iletmemize getirerek burada arlyoruz.

Ana Sayfaya Git