“Okuyarak başaracağız”

Gaziantep Valisi Davut Gül, topluma ve ülkesine faydalı nitelikli bireylerin yetişmesinin çocukların ve gençlerin bol bol kitap okumalarıyla mümkün olacağını söyledi.

Haberler 28.08.2019 - 09:53 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yeilay Gaziantep ubesi tarafndan merkez ahinbey ilçesinin Ocaklar Mahallesinde oluturulan Yeil Kitap Kahvenin açl gerçekletirildi. Kitap kahvenin açlna katlan Gaziantep Valisi Davut Gül, kitap okumann önemine deindi.

Kitap kahvede mahalle sakinleri ve çocuklar ile bir araya gelen Vali Gül, burada yapt konumasnda kitap kahvenin çocuklarn ve gençlerin, zaman geçirecei, kitap okuma alkanlklar kazanaca, ehri tanyacaklar bir merkez olacan söyledi.

ehrin tüm imknlarnn Türkiyenin gelecei olan çocuklar için sonuna kadar kullanlacan belirten Gül, topluma ve ülkesine faydal nitelikli bireylerin yetimesinin çocuklarn ve gençlerin bol bol kitap okumalaryla mümkün olacana iaret etti.

Gaziantep genelinde balatlan Ben Okuyorum Gaziantep Okuyor kitap okuma kampanyasn da hatrlatan Gül, Kampanyamz ile öretmenlerimiz örencilerimizi evinde ziyaret ediyor. Hem örencilerimizi yaad ortamda gözlemliyor hem de aile bireylerinin de çocuklar ile kitap okumalarn salyor. Böylece okuyan bir nesil ile ne istediini bilen, hedefi ve hayali olan, o hedef ve hayale ulamak, ülkesine, vatanna, milletine hayrl ilerde bulunmak için azimle çalan bir gelecek ina edilecektir. dedi.

ehitkmil Kaymakam Cemalettin Ylmaz da konumasnda Yeil Kitap Kahvenin mahalleye hayrl olmasn temennisinde bulundu.

Yetitii mahalleye böyle bir tesis kazandrlmasnn mutluluunu yaadn belirten Yeilay Gaziantep ube Bakan Fatih Tamer ise kitap kahvenin çocuklarn ve gençlerin kitap okuyacaklar, gezilerin düzenlenecei, yazar bulumalar gibi çeitli etkinliklerin gerçekletirilecei bir mekn olacan aktard.

Yeil Kitap Kahvenin mahalleye kazandrlmasndan memnuniyet duyduklarn belirten vatandalar ise emei geçen herkese teekkür etti.

Konumalar sonrasnda Vali Gül, çocuklar ve mahalle sakinleri ile kitap kahvenin açln yapt.

Ana Sayfaya Git