Olağandışı hallerde görevlendirilecekler

Tıp ve diş hekimliği uzmanlık öğrencileri, olağandışı hallerde uzmanlık eğitimi dışındaki işlerde görevlendirilebilecek

Haberler 27.11.2020 - 09:46 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Tpta ve di hekimliinde örenim gören uzmanlk örencileri, uzmanlk eitimi uygulamasndan saylmayan ilerde görevlendirilemeyecek ancak olaan d ve hizmetin normal olarak sürdürülemedii hallerde, hekimlik görevlerini yürütmek üzere eitim gördüü kurumda veya ayn il içerisindeki salk tesislerinde 3 aylk süreler halinde bir yl içinde en fazla iki defa görevlendirilebilecek.

Salk Bakanlnca hazrlanan Tpta ve Di Hekimliinde Uzmanlk Eitimi Yönetmeliinde Deiiklik Yaplmasna Dair Yönetmelik Resmi Gazetede yaymlanarak, yürürlüe girdi.

OLAANDII HALLERDE

Buna göre, uzmanlk örencileri uzmanlk eitimi uygulamasndan saylmayan ilerde görevlendirilemeyecek. Ancak deprem, sel baskn, salgn hastalk gibi olaan d ve hizmetin normal olarak sürdürülemedii hallerde uzmanlk örencileri, hekimlik görevlerini yürütmek üzere eitim gördüü kurumda veya ayn il içerisindeki salk tesislerinde 3 aylk süreler halinde bir yl içinde en fazla iki defa görev alabilecek.

Bu görevlerde geçen süreler eitim süresinden saylacak. Belirtilen haller nedeniyle tezini yetitiremeyen ve çekirdek eitim müfredatndaki yetkinliklerini kazanamayan uzmanlk örencilerine program yöneticisinin önerisi üzerine eitim kurumunun akademik kurulu karar ile 6 aya kadar süre uzatm verilebilecek.

Ana Sayfaya Git