Onbinler buluşacak

Diyarbakır'da 19 Nisan'da gerçekleştirilecek organizasyonun tanıtımında konuşan Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Hasan Basri Güzeloğlu, maratonla sporun kucaklayıcılığı ve kardeşliğini binlerce yıllık tarihe tanıklık eden Sur'da buluşturduklarını söyledi. "Sur üzerinden Türkiye'ye ve dünyaya gönül köprüleri kuruyoruz." diyen Güzeloğlu, herkesi Sur'a davet ettiklerini belirtti.

Haberler 28.02.2020 - 09:39 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Büyükehir Belediyesinin Türkiye Atletizm Federasyonu ile ortaklaa düzenleyecei Uluslararas Diyarbakr Sur Yar Maratonunun kayt ve sosyal medya tantm lansman gerçekleti. Maraton, 19 Nisan 2020de yaplacak ve dereceye girenlere toplamda 216 bin TL ödül datlacak.

Yar maraton, halk kousu ve çocuk maratonu kategorilerinde 19 Nisan 2020de Diyarbakrda gerçekletirilecek olan Uluslararas Diyarbakr Sur Yar Maratonu, Surda Ko Tarihe Ko sloganyla tantld. Maratonun kayt ve sosyal medya tantm lansmanna Türkiye Atletizm Federasyonu Bakan Fatih çintimar, Milli Sporcular ve örenciler de katld. Lansmanda konuan Diyarbakr Valisi ve Büyükehir Belediye Bakan Vekili Hasan Basri Güzelolu, gerçekletirecekleri maratonun büyük bir ilgi gördüünü belirterek, Diyarbakr yeni haliyle dünyaya anlattklarn söyledi.

SPORUN BRLETRC ÖZELL

Güzelolu öyle konutu: 19 Nisan 2020de gerçekletireceimiz maratonun, gençlerimizden balayarak Diyarbakr çepeçevre sardn ve Sur üzerinden Diyarbakra doru çok büyük bir ilgi ve odaklanma yaattn görmekteyiz. Sporun birletiricilii, kucaklaycl ve kardeliini atletizmle, binlerce yllk tarihe tanklk eden, bunu yaatan ve sonsuza kadar aktaracak olan Surda buluturuyoruz. Surun surlaryla, tarihi yaplaryla, UNESCO korumas altndaki Hevsel Bahçeleri ile, 33 medeniyetin eserlerini bu güne kadar tayan her bir tayla ve yanyla sporu buluturuyoruz. Sur üzerinden Türkiyeye ve dünyaya gönül köprüleri kuruyoruz. Herkesi Sura davet ederken bu büyük tarihi miras, bu çok özel ve güzel kent aziz Diyarbakr yeni haliyle dünyaya anlatyoruz. 19 Nisan 2020de balayacak olan ve artk geleneksel hale gelerek her yl gerçekletirilecek olan Sur Uluslararas Yar Maratonu, çok büyük bir kucaklamann, bizi biz yapan deerlerin yeniden ihyasn salam oluyor.

ONBNLER DYARBAKIRA GELECEK

Türkiye Atletizm Federasyonu Bakan Fatih çintimar ise 2020 Tokyo Olimpiyatlarna hazrlanrken, Diyarbakr Surda bu uluslararas maratonu gerçekletireceklerinin heyecannn yaadn belirterek, katlm saysnn 10 binleri aacana inandn söyledi. Lansmmanda, Diyarbakrdaki örencilerin maraton temal resim sergisi de büyük ilgi gördü.

Ana Sayfaya Git