Önce şifaya sonra sıcak yuvaya kavuşuyorlar

Siirt Üniversitesi Veteriner Fakültesi bünyesinde kurulan hayvan hastanesinde, görevlendirme yapılan belediye ile yapılan protokolle sokak hayvanlarının da tedavisi ve bakımı yapılıyor.

Haberler 30.07.2018 - 08:38 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Siirt Üniversitesi (SÜ) Veteriner Fakültesi bünyesinde kurulan hayvan hastanesinde görevlendirme yaplan belediye ile yaplan protokol kapsamnda sokak hayvanlar da sevgiyle tedavi edilip scak yuvaya kavuturuluyor.

Üniversite bünyesinde geçen sene kurulan hastanede, çileri Bakanlnca görevlendirme yaplan Siirt Belediyesi ile gerçekletirilen protokol kapsamnda sokak hayvanlarnn da tedavi ve bakmlarna yönelik çalma yürütülüyor.

Hastanede üst düzeyde tedavi olana sunulan hayvanlarn tüm bakmlar özveriyle yaplyor.

Veteriner Fakültesi örencilerinin uygulamal eitim olanana kavutuu hastanede, her örenciye bir hasta düüyor.

Tedavisi ve bakm tamamlanan sokak hayvanlar sahiplendiriliyor.

Bu kapsamda yaklak 100 sokak hayvan yaamn scak bir yuvada sürdürme olanana kavutu.

Hayvan Hastanesi Bahekimi Dr. Ör. Üyesi Mustafa Bar Akgül, AA muhabirine yapt açklamada, geçen sene faaliyete geçen hastanede kedi, köpek, kanatl ve çiftlik hayvanlar ile egzotik hayvanlarn tehis ve tedavisinin baaryla yapldn söyledi.

Belediye ile yaplan protokol kapsamnda sokak hayvanlarnn da tehis, tedavi ve ksrlatrlmas ilemlerini yürüttüklerini anlatan Akgül, u anda bölgede yatl olarak hospitalize hayvan alan nadir yerlerden birisiyiz. Yani hastalarn iyileme sürecini örenci arkadalarmzla bizzat yakndan takip ediyoruz. Hastalarn tedavisi sonlanana kadar kendilerini burada misafir ediyoruz. Tedavisi bittikten sonra da hasta sahiplerine hastalar tekrar salkl bir ekilde teslimini yapyoruz. diye konutu.

Hastanedeki çalmalarn akademik personel ve örenci i birliiyle yürütüldüünü dile getiren Akgül, el ele vererek hayvanlarn bir an önce salna kavumas için gayret gösterdiklerini belirtti.

- Her örencinin kendisine ait hastalar oluyor

Her örencinin bir hastay sahiplenerek tehis ve tedavi sürecinin yakndan takibini yaptn anlatan Akgül, örencilerin hayvanlarn beslenmesinden, kafeslerinin temizliine kadar tüm bakmlarn üstlendiini aktard.

Her örencinin kendine ait hastas oluyor ve hasta iyileene kadar takiplerini hocalarmz ile baarl ekilde yapyorlar. Hasta geldiinden itibaren de sahiplendirme çalmalarna balam oluyoruz. ifadelerini kullanan Akgül, tedavileri tamamlanan hayvanlar sahiplerine teslim ettiklerini kaydetti.

Akgül, vatandalarn hayvanlara kar ilgili olduunu, vicdanl bir yaklam gösterdiini anlatarak, sokak hayvanlarna yiyecek ve su verildiini gördüklerini aktard.

Kedi ve köpek gibi hayvanlar sahiplenmek isteyen vatandalar hastaneye beklediklerini ifade eden Akgül, Buraya gelsinler, görsünler, gezsinler, hiç olmazsa gelip en azndan yavru kedilerimiz var, sevsinler. Sahiplenmek isteyenlere de hayvanlar salkl bir ekilde teslim ediyoruz. diye konutu.

Örencilerden Ahmet Erdeer, Gaziantepten okumak için geldii kentte hayvan hastanesinin kurulmasndan bu yana çok sayda sahipli ve sahipsiz hayvana baktn söyledi.

Hastanede hayvanlarn tedavilerini, ameliyatlarn ve bakmlarn sevgiyle yaptklarn vurgulayan Erdeer, öyle devam etti:

Hayvanlarla iç içe olmak hayvansever bir insan için çok güzel. Hayvanlar sevmek gerekiyor. Sevince daha çabuk iyiletiklerine inanyoruz. Daha önce sokak hayvanlarna yeterince baklmyordu. Artk öyle deil, biz varz, hocalarmz var. Belediyenin de desteiyle burada hayvanlara baklyor, tedavileri yaplyor ve daha sonra ksrlatrlyor, küpeleri taklyor.

Erdeer, hocalarnn gözetiminde birçok ameliyata girdiklerini ve tedavi yöntemlerini uygulamal örendiklerini kaydetti.

- Sevgiyle bakyoruz

Malatyal örenci Merve Keskin, liseden bu yana hayalini kurduu meslek için eitimini sürdürdüünü anlatarak, hastaneye gelen tüm hayvanlarla yakndan ilgilendiklerini söyledi.

Burada ameliyat ve ksrlatrma yapyoruz. Serum ve ilaçlarn veriyor, inelerini yapyoruz. Hayvanlar dertlerini anlatamyor. Sevgiye muhtaçlar. diyen Keskin, hayvanlara kar duyarl olunmas gerektiini aktard.

Keskin, sokak hayvanlarnn aç kalmamas için okul bahçesine her gün mama ve su braktklarn belirtti.

Mardinden gelen Reat Bayk da hasta hayvanlara hijyenik ortamda salk hizmeti verdiklerini dile getirdi.

Gelen hastalara acil müdahalenin ardndan gereken tbb müdahalenin uygulandn belirten Bayk, tüm sokak hayvanlarnn bakm ve tedavilerini üstlendiklerini kaydetti.

Her örenci arkadamza bir hasta düüyor. ifadesini kullanan Bayk, teorik gördükleri dersleri hastanede uyguladklarn, bunun kendileri için önemli bir avantaj olduunu sözlerine ekledi.

Ana Sayfaya Git