Önce karne sonra telafi

Okullarda karnelerin verilmesinin ardından telafi eğitimi başlayacak

Haberler 14.06.2021 - 08:56 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Milli Eitim Bakanlnca (MEB), ilkokul, ortaokul ve lise örencilerinin 2020-2021 eitim öretim yl sonuna ilikin karne ve baar belgeleri 18 Haziranda e-Okuldan eriime açlacak, ardndan telafi eitimi program uygulanmaya balanacak.

Kovid-19 salgn tedbirleri kapsamnda, TRT EBA, EBA ve canl dersler kullanlarak uzaktan eitim yoluyla balayan 2020-2021 eitim öretim döneminde, 15 ubattan itibaren kademeli yüz yüze eitime geçi yapld.

Eitimde yerinde karar uygulamas kapsamnda, 1 Marttan itibaren kimi yerde yüz yüze ve kimi yerde uzaktan eitim eklinde faaliyetlere devam edildi. Kovid-19 ile mücadele çerçevesinde alnan tam kapanma tedbirleri kapsamnda ise 29 Nisan-17 Maysta uzaktan eitim uyguland.

Okul öncesi, özel eitim merkezleri ile 8 ve 12. snflarn destekleme ve yetitirme kurslarnda, 17 Maystan itibaren yüz yüze eitime geçildi, dier kademelerde ise 1 Haziran Sal gününe kadar uzaktan eitime devam edildi.

Tüm ilkokullar ve okul bünyesindeki ana snflarnda haftada 2 gün, köy ve seyrek nüfuslu yerleim yerlerindeki okullarda ise haftann 5 günü tam zamanl yüz yüze eitim 1 Haziran itibaryla balatld.

Kovid-19 ile mücadele sürecinde hazirana ilikin kademeli normalleme kapsamnda, Türkiye genelinde ortaokul ve liselerde 8 Haziranda yüz yüze eitime geçildi.

TALEP EDENLERE BASILI KARNE, BAARI BELGES VE MEZUNYET DPLOMASI VERLEBLECEK

2020-2021 eitim öretim yl sonu nedeniyle Bakanlk tarafndan tüm kademelerdeki örencilere yönelik karne ve baar belgeleri, 18 Hazirandan itibaren e-Okuldan eriime açlacak. Talep edenlere basl karne, baar belgeleri ve mezuniyet diplomas 2 Temmuzdan itibaren okul müdürlüklerince verilebilecek.

2020-2021 eitim öretim ylnn ikinci döneminin son iki haftas içinde yaplmas gereken sorumluluk snavlar, 21 Haziran-2 Temmuz 2021 arasnda yaplacak.

Sorumluluk snavlarnn tamamlanmasnn ardndan, 1,5 yl kapsayan Ulusal Destekleme Programnn (UDEP) yaz tatili bölümü olan Telafide Ben de Varm program uygulanacak. 21 Haziran-2 Temmuz arasnda bavuru yaplabilecek telafi eitimi program, 5 Temmuz-31 Austos arasnda düzenlenecek.

Örenciler, bu süreçte Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanl, Gençlik ve Spor Bakanl, Kültür ve Turizm Bakanl, Salk Bakanl, çileri Bakanl ve belediyelere bal tesis ve merkezlerden yararlanabilecek.

Program kapsamnda okul, ilçe ve il genelinde gerçekletirilecek bilimsel, sosyal, kültürel, sportif eitim faaliyetleri ile etkinliklerle ilgili ayrntlara https://telafidebendevarim.meb.gov.tr adresinden eriilebilecek.

Gönüllülük esasna göre örenciler, öretmenler ve velilere yönelik eitim faaliyetlerini içeren program, eitim faaliyetleri fiziksel, sosyal-duygusal, akademik geliim ve özel eitim alan olmak üzere dört ana temaya uygun planlanacak.

OKUL ÖNCES ETMDEN YARARLANAMAYANLARA DA YAZ OKULU

Eylül aynda ilkokula balayacak olmasna ramen okul öncesi eitimden yararlanamam çocuklarn hazr bulunu düzeyini artrmak ve ilkokula akranlaryla eit artlarda balamalarn salamak amacyla okul öncesinde yaz okullar açlacak.

2020-2021 eitim öretim yl ile snrl olmak üzere, okul öncesi eitim almam çocuklarn öncelikle kaydedilmesi artyla imkanlar uygun olan okullarda, okul öncesi eitim alm çocuklar da yaz okuluna kaydedilebilecek.

Okul öncesi eitimde, velilerin tam gün çocuk kulübü talepleri ise açlacak çocuk kulüpleriyle karlanabilecek. Yaz okulu ve çocuk kulüpleri, karneler verildikten sonraki hafta balamak üzere açlabilecek.

2NC SINIFA GEçEN ÖRENCLER çN OKUMA YAZMA TARAMASI BALATILACAK

Program kapsamnda, 1den 2ye geçen örenciler için okuma yazma taramas balatlacak, bu taramalarn sonuçlarna göre, ihtiyac tespit edilen örencilere ek ders ve ek materyal destei salanacak. Ayrca 3 ve 4. snf örencileri lkokullarda Yetitirme Program (YEP) uygulamas ile desteklenecek.

Destekleme program için 1-8. snf örencilerine yönelik hazrlanan çalma kitaplar ve 1-4. snf örencilerine tamamlayc çalma yapraklar eylül aynda ücretsiz datlacak.

Liseler için de kritik kazanmlar taramas hazrlayan Bakanlk, 2021-2022 eitim öretim ylnda okullarn tam zamanl açlmas ve eitim öretimin yüz yüze yaplmasn hedefliyor.

Ana Sayfaya Git