ÖNDER'den eğitim reformlarına destek

ÖNDER İmam Hatipliler Derneği, Bakanlar Kurulu'nun eğitimle ilgili 2017 reformlarını ana hatlarıyla desteklediklerini bildirdi.

Haberler 15.11.2016 - 09:23 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

ÖNDER mam Hatipliler Dernei, Bakanlar Kurulunun eitimle ilgili 2017 reformlarn ana hatlaryla desteklediklerini ve her türlü olumlu admda katk sunacaklarn bildirdi.

ÖNDER mam Hatipliler Dernei Eitim Komisyonu tarafndan yaplan açklamada, Bakanlar Kurulunun 30 Ekimde Resmi Gazetede yaymlanan 2017 Yl Programnn Uygulamas, Koordinasyonu ve zlenmesine Dair Karar Ekindeki Milli Eitim Bakanlnn dier bakanlklar ve kurumlarla yapaca i birliinin önemine deinildi.

Her eitim kademesinde tekli eitime geçilmesine yönelik çalmalarn desteklendii ifade edilen açklamada, ilkokuldan sonraki ilk yln (5.snf) tüm örenciler için ortaokula hazrlk snf uygulamasnn da önemli bir yaklam olduu kaydedildi.

ETM REFORMUNA DESTEK

Açklamada, Türkçenin yan sra verilecek yabanc dil öretiminde dil çeitliliinin ve seçim yapma imkan sunmann gerektii ifade edilerek, eitim kalite endeksi hazrlama çalmalarnda okul aile birlikleri bata olmak üzere çeitli mekanizmalarla ebeveynlerin sürece dahil edilmesi gerektii vurguland.

Deneyimli öretmenlerden dezavantajl bölgelerdeki örencilerin de yararlanabilmesine olanak salayan ve öretmen lehine olan tüm iyiletirme faaliyetlerinin desteklendii belirtilen açklamada, öyle devam edildi:

ÖRETMENLK MESLE STATÜSÜ

Öretmenlik mesleinin statüsünün yeniden ele alnarak tercih edilebilirliinin ve toplumsal saygnlnn arttrlmasna yönelik politikalarn üretilmesini destekliyoruz. Eitim ve istihdam ilikisinin güçlendirilmesi için eitim ve öretim kurulularnn akreditasyonunda ulusal standart ve yeterliklerin yan sra uluslararas alanda geçerli olan temel yetkinlikleri de karlar biçimde tasarlanmasn öneriyoruz. Örencilerin üzerindeki snav basksn azaltmak amacyla yükseköretime geçi snavlarnn ylda birden fazla yaplabilmesi olana nicel tedbirler kapsamnda isabetli olup, okul türleri aras geçile birlikte üst kademeye geçite de tür ve yap bakmndan Türkiye Yeterlikler çerçevesinin ilgili seviyeleri dikkate alnmaldr. Söz konusu yeterliklerin kazanmnda akademik baarnn yan sra sosyal, kültürel, sportif, sanatsal baarlarn da dikkate alnmasn salayacak bir mekanizmann oluturulmasn faydal buluyoruz.

Açklamada, özellikle 15 Temmuz sonrasnda, eitim, kültür, sanat gibi alanlardaki zafiyetleri gidermek için tüm (sivil, resmi, siyasi, akademik vb.) kurum ve kurulularla koordineli olarak çalmann her zamankinden daha çok önemli hale geldii vurgulanarak, Ülkemiz, slam dünyas ve insanlk için yeni bir gelecekten bahsedebilmemiz için geleceimizi oluturacak olan yavrularmz el birliiyle ve çok yönlü desteklememiz gerektiine inanyoruz. Bu yönüyle, Bakanlar Kurulunun eitimle ilgili 2017 reformlarn ana hatlaryla destekliyoruz. Bundan sonra da her türlü olumlu admda katk sunacaz. denildi.

Ana Sayfaya Git