Onlar gönül öğretmenleri

Elazığ'de meydana gelen deprem sonrasında Kültür Parkta kurulan çadır kentte kalan çocuklar için gönüllü olarak görev yapan 2 öğretmen kardeş, onların acısını bir nebzede olsa hafifletmeye çalışıyor.

Haberler 01.02.2020 - 10:11 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Elazda deprem nedeniyle bir çok evin hasar görmesi sonras oluturulan çadr kentlerde yaam sürüyor. Ülkenin dört bir yandan maddi ve manevi destekler gelirken, bir destek çalmas da Kovanclar smet Paa Ortaokulunda öretmen olan Bünyamin Ertekin ve Diyarbakr Kayapnar ehit Abduvahap çokur Meslek Lisesinde Elektronik Öretmeni olan aabeyi Yusuf Ertekinden geldi. Aabey, karde saz ve cümbü eliinde çocuklar için kurulan oyun otobüsünde çocuklar elendirdiler.

Onlarn yüzlerini güldürmek için görevdeyiz

Öretmen kardelerden Bünyamin Ertekin, depremi yaadklarn, korktuklarn ve burada depremi yaayan, etkilenen çocuklara bir nebze olsun yüzlerini güldürmek için bugün burada olduklarn söyledi.

Ertekin, Mesai saati dnda tatildeyiz ama öretmenlik bizim bir kimliimiz, bizde kimliimiz gerei burada en iyi yaptmz i olan çocuklarla ilikimizi güçlendirmek ve yüzlerini güçlendirmek için buradayz elimizden geldiince yapyoruz. Asl branm din kültürü ve ahlak bilgisi ama müzik, resim ile de çocuklarn her türlü yanndayz. Onlarn yüzlerini güldürmek için görevdeyiz, bizim mesaimiz yok her zaman ve tatilde de öretmeniz. Burada kim olduumuz belli olsun diye herkes akreditasyon takm benimde aklma bu geldi, ben öretmenim bugünde nöbetçi öretmenim. Öretmenlik yapyorum, eleniyoruz o yüzden nöbetçi öretmen kartm takmak istedim anlam bu. Onlarda söylediler, onlara da çaldrdk, müzik aletlerini berki ilk defa tandlar burada. Gerçekten çok mutlu olduk, çocuklarn yüzünün gülmesine vesile olmak bizim için mutluluk vericiydi. 4 kardeiz, 4ümüzde öretmeniz abimle beraber çocuklar elendirmek için arklar söyledik beraber çok mutlu hissediyorum. Onlar mutlu bizde mutluyuz, okulda da çocuklar mutlu olduklar sürece mutluyuz, burada da çocuklar mutlu bizde mutluyuz. Ben aslen Diyarbakrlym ama uzun yllardr Elazda yayorum dedi.

Deprem korkularn unutturmak için çabalyoruz

Diyarbakrda öretmenlik yapan Yusuf Ertekin ise, Burada da elimizden geldiince küçük yataki çocuklara en azndan o deprem korkusunu ortadan kaldrmak için elimizden gelen eyleri yapmaya çalyoruz. En aznda olanlar bir nebzede olsa onlar elendirip bu deprem korkularn unutturmak için çabalyoruz. O yüzden buradayz. Kardeimle birlikte beraber balama ve cümbü çalarak onlar biraz elendirmek istedik. Bu güzel bir eydi. çocuklarn elik etmesi, onlarla birlikte çocuk arklar söylemek, bir nebze olsa da yüzlerinde gülücükler görmek gerçekten güzeldi. Bende mutluyum tabi ki. Herkes bir eylerin peinde kouyor. Kimisi çocuklara yemek datyor, battaniye datyorlar, snma ihtiyaçlarn gideriyorlar. Bizde bir öretmen olarak elimizden gelen ne ise onu yapmaya çalyoruz. Ve yaptmz en iyi eyde örencileri mutlu etmekifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git