Onlar iyilik elçileri

Muş Alparslan Üniversitesi Varto Meslek Yüksekokulu bünyesindeki Varto İyilik Topluluğu gönüllüleri, köy okullarını ziyaret ederek çocukların eğlenceli vakit geçirmelerini sağlıyor.

Haberler 19.04.2022 - 02:02 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

MU - Mu Alparslan Üniversitesi Varto Meslek Yüksekokulu bünyesindeki Varto yilik Topluluu gönüllüleri, köy okullarn ziyaret ederek çocuklarn elenceli vakit geçirmelerini salyor.

Üniversite örencilerinden oluan Varto yilik Topluluu, Köy çocuklarnn Gönüllerine Dokunuyoruz Projesi kapsamnda 2019 ylndan bu yana 150 üyesiyle köy köy gezerek çocuklarn gönüllerine dokunuyor.

Belirledikleri zamanlarda uygun olan ortalama 10 örencinin katlmyla en ücra köylere giderek okullarda örencilere krtasiyesi malzemesi ve oyuncak hediye eden gönüllüler, zeka oyunlar da öretiyor.

Palyaço kyafeti giyen üniversite örencileri, gün boyunca snfta ve okul bahçesinde arklar eliinde köy çocuklaryla oyunlar oynuyor.

Üç ylda 50 köy okuluna giden gönüllüler, son olarak Esenler köyünde yüzlerini boyadklar köy çocuklarnn elenceli vakit geçirmesini salad.

- Unutamayacaklar anlar yaamalarn salamaya çalyoruz

Mu Alparslan Üniversitesi Varto Meslek Yüksekokulu Öretim Görevlisi ve yilik Topluluu Danman Murat Kaymaz, AA muhabirine, 2019dan bu yana köylerde yaayan çocuklar için etkinlikler düzenlediklerini söyledi.

Dezavantajl bölgelerdeki çocuklara ulamak istediklerini anlatan Kaymaz, unlar kaydetti:

Topluluumuz sayesinde il dndan gelen örencilerimize sosyal sorumluluk bilincini alamaya çalrken ayn zamanda güzel köy çocuklarna gelecekleri ile ilgili umut vadetmeye çalyoruz. Örencilerimizle köyde yaayan çocuklarn gönüllerine dokunarak unutamayacaklar anlar yaamalarn salamaya çalyoruz. imdiye kadar 50 köyü ziyaret ettik. Bu köylerde kütüphaneler kurduk, kitaplar dattk, oyuncaklar braktk. Örencilerimize satranç ve mangala setlerini hediye ettik.

Topluluk Bakan ve Eczane Hizmetleri Bölümü Örencisi Tuba Kaçira da 3 yldr köyleri ziyaret edip, çocuklarn kalbine dokunmaya çaltn anlatt.

Köy çocuklaryla elenceli vakit geçirdiklerini ifade eden Kaçira, Küçük çocuklarn kalbine dokunmaya geldik. çocuklara satranç ve mangala eitimi veriyoruz. Köy okuluna zorlu yollardan geldik. Bütün köylere gitmeyi düünüyoruz. çocuklarla vakit geçirmek bizi çok mutlu ediyor. Onlarn yüzündeki mutluluu görünce bütün yorgunluumuzu unutuyoruz. diye konutu.

Palyaço kostümüyle etkinlie katlan üniversite örencilerinden Beritan Kutlu da Bugün palyaço kostümüyle onlar elendirdik. çocuklarla dans edip arklar söyledik, oyunlar oynadk. çocuklar elenceli vakit geçirdi. lk defa palyaço gördüler. çocuklarn gözlerindeki mutluluu gördüm ve hepimiz çok mutlu olduk. dedi.

- Daha önce hiç palyaço görmemitim

Snf öretmeni Merve Demiral, topluluun çocuklara unutamayacaklar bir gün yaattn ifade etti.

Demiral, Örencilerin dört gözle bekledii palyaçomuz geldi. çocuklarmz çok mutlu oldu. Okulumuz krsalda olduu için örencilerimiz hiç palyaço görmemiti. çocuklarmzn an defterine unutulmayacak bir gün ekleyen Varto yilik Topluluuna teekkür ederim. ifadelerini kulland.

çocuklardan Dilan Bingöl, Satranç oynadk ve arklar söyledik. Bir gün boyunca elendik ve güzel vakit geçirdik. çok mutlu oldum. Daha önce hiç palyaço görmemitim. Arkadalarm ve öretmenim de çok mutlu oldu. dedi. (AA)

Ana Sayfaya Git