Onlar kadro bekliyorlar!

MEB'deki 31 bin geçici işçi kadro müjdesi bekliyor

Haberler 25.05.2022 - 00:09 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

TÜRK- Genel Tekilatlandrma Sekreteri ve Koop- Sendikas Genel Bakan Eyüp Alemdar, yaklak 31 bini Milli Eitim Bakanl (MEB) çalan olmak üzere kamudaki 40 bin geçici içinin sürekli içi kadrosuna geçirilmesi talebinde bulundu.

Alemdar, kamuda geçici statüde istihdam edilen içilerin çalma hayatnn en önemli sorunlarndan biri olduunu söyledi.

Kamuda geçici statüdeki içilerin ylda 10 ay çaltrlp geri kalan iki ayda isiz kaldna iaret eden Alemdar, öyle konutu:

Kamuda yaklak 31 bini Milli Eitim Bakanlnda olmak üzere geçici statüde çaltrlan 40 bin içi bulunuyor. Bu içiler, Kamu çerçeve Protokolüyle hüküm altna alnan kadro haklarnn verilmesini istiyor. Bunun için Milli Eitim, çalma ve Sosyal Güvenlik ile Hazine ve Maliye bakanlklar nezdinde pek çok giriimde bulunduk. Sorunun çözümü için önemli bir mesafe kat ettiimize inansak da kesin çözüm henüz mümkün olmad. Hem TÜRK- hem de Koop- olarak geçici içilerin kadro taleplerini her platformda dile getirmeye devam edeceiz.

KADRO TALEB çN FARKINDALIK KAMPANYASI BALATILACAK

Alemdar, MEBdeki geçici içilerin eitim-öretim faaliyetlerinin salkl ve düzenli bir ekilde devam etmesi için canla bala çaltn belirterek, Tayin haklar bulunmayan geçici içilerin, en tecrübeli ve verimli olduklar 47-48 yalarda zorunlu olarak emeklilie sevk edilmesi uygulamasndan vazgeçilmeli. Koop- Sendikasna üye olan bu içilerin sürekli içi kadrosuna alnmasn, tayin haklarnn verilmesini ve resen emeklilik uygulamasnn kaldrlmasn istiyoruz. dedi.

Koop- Sendikasnn 115 bin üyesiyle i kolunun en büyük sendikas olduunu vurgulayan Alemdar, unlar kaydetti:

Sendika olarak MEBdeki geçici içilerin taleplerini gündemde tutmak için sosyal medyada ve Türkiye genelindeki ubelerimizde farkndalk kampanyas yürüteceiz. çalanlar arasnda eitlii, çalma bar ve huzur tesis edilmeli. Geçici içiler bu hayat pahall ve ekonomik skntda, isiz kaldklar iki ay boyunca hayatlarn nasl sürdürecek? Bu uygulama adaletle, hakla, eitlik ilkesiyle badamyor. Verilen sözler ve Kamu çerçeve Protokolünün hükümleri de dikkate alnarak binlerce çalann maduriyetinin giderilmesi gerekiyor.

Ana Sayfaya Git