Onları finalist yaptı

Yüksekova'da özgül öğrenme güçlüğü çeken öğrencilerle yakından ilgilenerek derslerindeki başarılarının artmasını sağlayan matematik öğretmeni Bedirhan Kurt, 2 öğrencisinin Türkiye genelinde düzenlenen Deneyap Teknoloji Atölyesi Şampiyonası'nda finale yükselmelerini sağladı.

Haberler 14.11.2019 - 09:30 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Hakkarinin Yüksekova ilçesinde örenme güçlüü çeken 11 örencinin baarya giden yolculuunu görüntüleyerek sosyal medyada paylaan öretmen, hayrsever bir i kadnn desteiyle okula tüm teknolojik imkanlarn olduu bir snf kazandrd.

Mula Üniversitesi Snf Öretmenlii ve Ege Üniversitesi Matematik bölümlerinden mezun olarak 10 yl önce öretmenlie balayan Bedirhan Kurt, geçen yl Yüksekovadaki Esenyurt lkokuluna atand.

Örencileri arasnda özgül örenme güçlüü çeken 11 örenciyle yakndan ilgilenen Kurt, baarlarn artrabilmek için onlara uygun örenme metotlar uygulamaya balad.

Bu sayede örencilerin okuldaki en baarl örenciler arasna girmesini salayan Bedirhan Kurt, 2 örencisinin Türkiye genelinde düzenlenen Deneyap Teknoloji Atölyesi ampiyonasnda finale yükselmesine öncülük etti.

Tüm bu süreçleri görüntüleyerek sosyal medyada yaynlayan Kurtun baarsndan etkilenen hayrsever bir i kadn, okulda bir snfn yenilenerek son teknolojik cihazlarla donatlmas iini üstlendi.

kadnnn yardmlaryla boyanan, sra ve masalar yenilenen derslik, 10 diz üstü bilgisayar, akll tahta, projeksiyon cihaz, fotokopi makinesinin bulunduu teknoloji snfna dönütürüldü.

Kaymakam ve Belediye Bakan Vekili Osman Doramac da oluturulan teknoloji snfn gezerek, gösterdii gayretlerden dolay öretmen Kurtu kutlad.

- Örencilerimin kaliteli eitim almasn istedim

Bedirhan Kurt, AA muhabirine, geçen yl eitim verdii snftaki 11 örencinin örenme güçlüü çektiini, onlara uygun örenme yöntemleriyle baarl örencilerin seviyesine yükselmeleri için çaba gösterdiini söyledi.

Elde edilen baary gören i kadnnn kendisini ödüllendirmek istediini, ancak bunu kabul etmediini belirten Kurt, i kadnndan okula teknoloji snf yaptrmasn talep ettiini ifade etti.

Okuldaki çocuklarn iyi bir eitim almasn istediini vurgulayan Bedirhan Kurt, öyle konutu:

Örencilerim Türkiyenin dier bölgelerinde okuyan örencilerle ayn imkana sahip deildi. Daha klavyenin ne olduunu bilmeyenler vard. Onlara yardmc olmak istedim. Ödül yerine örencilerimin daha kaliteli ve rahat eitim görebilmeleri için böyle bir talepte bulundum. Talebim kabul edildi ve istediimiz her ey gönderildi. Kendisine çok teekkür ediyorum. Türkiyenin böyle insanlara ihtiyac var. Örencilerimi çok iyi yetitirdiime inanyorum. Umuyorum ki bu örenciler vatanlarna hayrl bireyler olarak yetiecek.

Kurt, akll tahtada ders ileyen örencilerin derse daha iyi adapte olduunu, bu sayede seviyelerinde gözle görülen bir artn yaandnn altn çizdi.

Örenciler de kendileriyle yaknan ilgilenen, teknoloji snf oluturulmasn salayan öretmenlerine teekkür ederek, onun sayesinde derslerinde daha baarl olduklarn dile getirdi.

Ana Sayfaya Git