Onların ‘Çocuk Bayramı’ yok

ÜLKE genelinde törenlerle kutlanacak 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkusu sürerken bazı çocuklar kendilerine armağan edilen bayramdan habersiz ekmek parası için çalışmaya devam ediyor.

Haberler 23.04.2017 - 10:12 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Gazi Mustafa Kemal Atatürkün çocuklara hediye ettii 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve çocuk Bayram hazrlklar okullarda yaplan gösterilerle devam ederken, bu özel günden habersiz olan baz çocuklar ekmek paras kazanmak için çalrken, bazlar da dileniyor. Yalar 6-14 arasndaki çocuk çalanlar ise, 50- 75 TL arasnda haftalkla çeitli meslek gruplarnda ailelerine katk için çalyor.

ONLAR çOCUK AMA EV GEçNDRYOR

Küçük bedenlerine aldr etmeden eve ekmek götürebilmek telayla erken yata tanan çocuklar, aslnda sadece bugün deil, belki de her gün dierleri kadar ansl deiller. Kendilerine göre büyük iler baaran çocuklarn hiçbir güvencesi olmamakla beraber, çocukluklarn yaamaktan mahrum braklyor.

23 NSAN KIYAFET YERNE ç KIYAFET

Atatürkün kendilerine armaan ettii çocuk Bayramn, 23 Nisan kostümleriyle deil, içi kyafetleriye karlayan çocuklarn içinde bulunduu durum yürekleri dalyor.

KAABAHAT KANUNA ALDIRI EDEN YOK

Son dönemlerde il genelinde artan Suriyeli nüfusu ile birlikte çalan ve dilenen çocuk saysnda önemli art görüldüü belirtildi. Dilenirken yakalanan çocuklarn ailelerine Kabahatlar kanunu uyarnca 79 TL para cezas kesilirken, bunu meslek haline getiren snmac çocuklar, aileleriyle birlikte kamplara gönderiliyor.

Ana Sayfaya Git