Önlükleri hazırlandı

LGS sınavına gönüllülerin hazırladığı koruyucu önlüklerle girecekler Siirt'in Şirvan ilçesinde LGS sınavına girecek öğrenciler için HEM'de çalışan usta öğreticiler tarafından koronavirüs önlemleri kapsamında tek kullanımlık koruyucu önlükler hazırlanıyor

Haberler 15.06.2020 - 10:02 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Siirtin irvan ilçesinde bir grup gönüllü kadn, 20 Haziranda Liselere Geçi Sistemi (LGS) snavna girecek örenci ve snav görevlileri için yeni tip koronavirüse (Kovid-19) kar koruyucu önlük yapyor.

irvan Kaymakamlnn desteiyle Halk Eitim Merkezinde (HEM) 3ü makine ustas 8 kadn, Kovid-19 tedbirleri kapsamnda LGS snavna girecek örenciler için seferber oldu.

Pandemi nedeniyle üretime ara verilen merkezde salkçlar için maske yapan usta öreticiler, snav gününe kadar da hummal çalma yürütüyor.

Usta öreticiler, LGSye girecek örenci ve snav görevlileri için koruyucu önlük hazrlyor.

irvan HEM Müdürü Yldz Beta, pandemi nedeniyle merkezde çalmalara bir süre ara verdiklerini anmsatt.

Pandemi sürecinde Kaymakamlk desteiyle salkçlar için maske yaptklarn, imdi de snava girecek örenci ve snav gözetmenleri için tek kullanmlk korucuyu önlük ürettiklerini kaydeden Beta, ilçede farkndalk oluturmay amaçladklarn aktard.

Beta, öyle devam etti:

Salgn nedeniyle 17 Martta 127 kursiyerimizin yer ald merkezde üretime ara verildi. çok güzel projelerimiz var. Ama pandemi döneminde el sanatlar kurslarn kapatarak daha çok üretime yönelik çalyoruz. Kurslarmza telafi eitimiyle yeniden balyoruz. Son birkaç gündür usta öreticilerimiz merkezde gönüllülük esasna göre maske ve steril önlük yapyor.

çalmalarmz sosyal mesafe kuralna göre yapyoruz. Bir farkndalk oluturmak amacyla hummal bir çalma balatld. Örenci ve snav görevlileri için koruyucu önlük yaplyor. çalmalar büyük bir özveriyle yaplyor. Tüm çocuklar bizim için önemlidir.

- Snava girecekler arasnda olum da var

Trikotaj ustas Kafiye Yücel de snava girecek örenciler arasnda olunun da yer almas dolaysyla çok heyecanl olduunu aktard.

Yücel, Snava girecek örencilerimiz için dikim yapyoruz. çocuklarmz gönül rahatlyla snava göndereceiz. Anne ve babalar da çocuklarn snava gönül rahatlyla göndersinler. dedi.

- Onlarn güvenliini önemsiyoruz

Usta öretici Aycan çeçen ise 34 yldr görev yapt HEM çats altnda çok önemli çalmalar gerçekletirdiini dile getirdi.

Salgn dönemine denk gelen snava girecek çocuklar için annelik yaptklarn ifade eden çeçen, Tüm irvanl örenciler bizim çocuklarmzdr. Onlarn güvenliini önemsiyoruz. Kaymakamlmzn öncülüünde balatlan bu çalmalarla snav gününe kadar tüm örenci ve snav görevlileri için mesai harcyoruz. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git