Önlüklerini giydiler

Diyarbakır Dicle Üniversitesi (DÜ) Eczacılık Fakültesi tarafından 14 Mayıs Eczacılık Günü olması münasebetiyle Eczacılık Günü kutlamaları ve Beyaz Önlük giyme töreni düzenlendi.

Haberler 18.05.2018 - 08:45 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kültür ve Kongre Merkezinde gerçekleen programa Dicle Üniversitesi Rektör Yardmcs Prof. Dr. Tahsin Klçolu, Eczaclk Fakültesi Dekan Prof. Dr. Meral Erdinç, l Salk Müdürü M. Sait Avar, Halk Sal Hizmetleri Bakan Dr. Zülfü Bar ahin, akademisyenler, eczaclar ve eczaclk fakültesi örencileri katld. Eczaclk Fakültesi Dekan Prof. Dr. Meral Erdinç, eczaclk günü tarihi hakknda bilgiler vererek, eczacln 179. yln kutladklarn belirtti.

BEYAZ GÖNLÜK GYDLER

Erdinç, Eczaclk Fakültesi olarak bu ylki 14 Mays etkinlii kapsamnda temalarnn aklc ilaç kullanm olduunu ve bu kapsamda fakülte örencileri ile birlikte l Salk Müdürlüü desteiyle Diyarbakrdaki alveri merkezlerinde halka yönelik doru ilaç kullanm konusunda farkndalk çalmalar yürüttüklerini belirtti.

l Salk Müdürü M. Sait Avar ise eczaclk mesleinin istihdamnn iyiletirmesi için çalmalar yapldn belirterek, salk okuryazarl için örencilere çok büyük görevler dütüünü söyledi.

Konumalarn ardndan 1.2.3.4.5. snf dönem birincilerine baar belgesi ve konumaclara da plaket takdim edildi. Program, fakülte örencilerinin mesleklerine ilk admlarnn simgesi olan beyaz önlükleri giymelerinin ardndan kokteyl ile sona erdi.

Ana Sayfaya Git