O'nu Oku, O'nu Yaşa

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından "O'nu Oku O'nu Yaşa" temasıyla Türkiye genelinde düzenlenen Siyer Sınavı'na Diyarbakırlılar ilgi gösterdiler.

Haberler 19.02.2018 - 09:08 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Peygamber Sevdallar Platformunun Onu Oku Onu Yaa sloganyla düzenledii Umre Ödüllü Siyer Snav bugün yaklak 300 bin kiinin katlmyla gerçekleti. Diyarbakrda yüzlerce noktada yaplan snava yaklak 50 bin kii katld.

Snava girmek için okullara gelen Diyarbakrllar, Siyer Snav sayesinde insanlarn, Hazreti Peygamberin hayatn örendiklerini söylediler.

Snava katlanlardan Yasemin Güne Aydn, Her sene bu program düzenleniyor. Kayb olmayan bir snavdr. Peygamber Sevdallar Platformu o kadar güzel program düzenliyor ki hey zaman öyle oluyor. Allah raz olsun, insanlar bilinçlendiriyor. Allah Resulünün hayatn bilmeyen o kadar insan vardr ki bunun sayesinde hem bilinçleniyorlar hem de Peygamberin hayatn öreniyorlar. Bildikçe slam daha iyi kavryoruz. dedi.

Peygamberin hayatn örensinler çünkü kaybedecek bir eyimiz yok

3üncü defadr Siyer Snavna katldn anlatan Gül Dündar, Hiç olmazsa Peygamberin hayatn öreniyoruz. Onu kendimize örnek almamz gerekiyor. Ben ve çocuklarm hep beraber snava girdik. Girsinler snavlara, çaba sarf etsinler. Peygamberin hayatn örensinler çünkü kaybedecek bir eyimiz yok. eklinde konutu.

Snava katlanlarn kalplerine Hazreti Muhammedin sevgisinin girdiine deinen Gülsüm Damar, unlar söyledi: ster genç olsun ister yal olsun her yataki herkes bu snava katlmaktadr. çünkü Peygamber Efendimizin sevgisi onlarn kalplerine nakediliyor. Bu akla snava giriyorlar. Gelirken insanlarn nasl geldiklerini gördüm, Allah daim etsin. Peygamber Sevdallar Platformu bu snav düzenledii için teekkür ediyorum.

Bu snavn kaybedeni yoktur

Bu snavn, Hazreti Peygamberin hayatnn anlalmas ve onun hayatnn örneklii açsndan bir basamak olduuna dikkat çeken Nihat Ada, Snava bu bak açsyla bakmak laz snavda derece yapmak veya herhangi bir ödüle layk görülmek açsndan deil. Önemli olan bu katlm salamak ve Peygamberin sünnetine kar duyarlln gelimesi ve onun hayatna dair örnekliin kabul görünmesidir. Bu snavn kaybedeni yoktur. Giren herkes kazanmtr. Snava bir ekilde kayt yaptrp kitab okumu ve katlm salayamam olan kardelerimiz vardr elbette ama genel anlamda katlm iyi. Gözetmenliini yaptm okulda yüzde 60-70 orannda bir katlm var. ifadelerini kulland.

çocuklarn snava ilgili gösterdiini söyleyen Sedat Pala, Aslnda ben çok çalmamtm ama snav iyi geçti. Sorular orta derecedeydi. Ne zordu ne de kolayd. Tüm çocuklarn snava girmesi çok houma gitti. çeride yal insanlar vard, bu çok houma gitti. dedi.

Snav kazansam annemi umreye göndermek istiyorum

Siyer Snavn kazand takdirde annesini umreye götüreceini ifade eden Mehmet Olpar ise Snav daha çok YGS türündeydi. Yüzde 50-60 paragraf türündeydi. Öbürleri ise daha çok sahabe ve müriklerin isimleriydi. Kitab iki kere okudum. Önemli olan yerlerin altn çizdim. Peygamber Efendimizin daha çok ahlakn ve cihat yönünü örendim. Snav kazansam annemi umreye göndermek istiyorum. eklinde konutu.

Üyke genelinde yaplan bir snav

Türkiye genelinde 75 il merkezinde gerçekletirilen Umre Ödüllü Siyer Snavna yaklak 300 bin kii katld. Onu Oku Onu Yaa temasyla düzenlenen Siyer Snav saat 11.00de balayp, 13.00te son buldu.

Snavla ilgili deerlendirmelerde bulunan Peygamber Sevdallar Platformu Sözcüsü Yahya Ora, snava ciddi anlamda teveccüh olduunu söyledi. Ödülü, snavn bir arac olarak deerlendirdiklerini belirten Ora, asl gayelerinin snav hayrl bir yar haline getirmek ve herkesin buna itirak etmesini salamak olduunu anlatt.

Snflar gezerken güzel karelerle karlatklarn anlatan Ora, unlar söyledi: Müdürlerimiz olsun, kurum amirleri olsun, çocuklarn heyecan olsun yutkunamayacak derecededir. Snav öncesinde baz çocuklarla görütük, heyecan içerisinde olduklarn gördük. Ayn ekilde bayanlarda da kouturmann olduunu gördük.

Snava kim giriyorsa kazanyor

Özellikle bu snavn kaybedeni olmadn ve snava girenlerin kazandn aktaran Ora, Öncelikle Peygamber Efendimizin hayatn okumakla, onun o ayrntsna inmekle, siyer-i nebiyi bir ekilde hayatnn merkezine koymakla bir kere o kazanc elde etmitir. Rabbimizin rzasn gözeterek bu çalma içerisinde yer almasndan dolay kazançl olmutur. Hem bu dünyada hem ahirette efendimizin efaatine nail olacana inanyoruz. çünkü bu vesileyle biz bunu yapyoruz. Yoksa snav, esasnda bir ödüle dayanmyor. Ödülü snavn bir arac olarak deerlendiriyoruz. Bizim asl gayemiz bu snav bir hayrl yar haline getirmektir ve herkesin buna itirak etmesini salamaktr. O yüzden biz bu konuda tüm snav katlmclarmzn, herkesin kazançl olduuna inanyoruz ve herkes kazanyor inallah. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git