Örnek çalışma

Muş'un Hasköy ilçesindeki Said Nursi İmam Hatip Ortaokulu (İHO) öğrencileri tarafından belirli noktalara kitap sandığı yerleştirilerek, köy okullarındaki öğrencilere kitap toplanıyor.

Haberler 26.02.2018 - 09:09 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Hasköy Said Nursi mam Hatip Ortaokulu idarecileri tarafndan Kitap Sand Projesi kapsamnda kaymakamlk, belediye, kamu kurumlar ve belirli noktalara yerletirilen kitap sandklaryla ihtiyaç sahibi örenciler için kitap toplanyor. Vatandalarn okumadklar kitaplar kitap sandnda toplayarak deerlendiren örenciler, okuma orannn artmasna da katkda bulunuyor.

ÖRNEK BR çALIMA

Okul Müdürü ve Proje Koordinatörü Yakup At, proje kapsamnda raflarda çürümeye terk edilen kitaplarn yeniden okunmak için örenciler için toplandn söyledi. Ülke genelinde okuma orannn düük olduuna dikkat çeken At, Bu proje kapsamnda ilçemizde bir nebzede olsa okuma çtasn yükselteceimizi düünüyorum. Ayrca örencilerimizde de bu konuda bir bilinçlenme söz konusu oluyor. Her bir örencimiz ayn zamanda gelecein anne aday ve anneler evin temel direidir. çocuklarn nasl yetitirmeleri noktasnda, gelecek nesilleri okumaya tevik edebilirler dedi.

KÖY OKULUNA KTAP

Proje kapsamnda toplanan kitaplar köy okullarna, ihtiyaç duyulan okullara göndererek kütüphanelerini oluturmalar ve okuma oranlarna katkda bulunduklarn ifade eden At, Gelecek nesillerimizi kitap okumaya tevik etmemiz durumunda ülkemizi emin ellere teslim etmi olacaz. Belki bu kitaplar sayesinde kimi örencimiz doktor, mühendis, kaymakam, öretmen, vali olabilir. Onun için okumak çok önemli bir kavramdr. Kendi okulumuzda sürekli olarak okuma saatleri yapyoruz ve bu noktada çok iyi yerde olduumuzu düünüyorum. Bu kapsamda okul idaremizle, öretmenlerimizle bir araya gelerek Kitap Sand Projesi ile çürümeye terk edilen kitaplar toplayp, yeniden deerlendirmek adna bu projeyi hayata geçirdik. çok ükür u anda topladmz 200 kitab örencilerimize ksa sürede ulatrmann mutluluunu yaayacaz. Kitap yardm yannda okuma farkndal oluturup, okullarmz arasnda dayanmay da salamay amaçladmz bu projeye destek veren herkese teekkür ediyoruz ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git