Örnek dayanışma

Üniversitesi öğrencileri, Baykan ilçesine bağlı Karakaya köyü ilkokulunu onararak, ihtiyaçlarını giderdi.

Haberler 13.11.2016 - 10:59 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Siirt Üniversitesinde okuyan örenciler, Baykan ilçesinde köy okulunu onararak, malzeme desteinde bulundu.

adamlar, esnaf ve vatandalardan toplanan yardmlarla Eridere köyündeki ilkokula masa, sandalye, tahta, boya, anasnf örencileri için süs malzemeleri ve çocuklar için oyuncaklar alan üniversite örencileri, binann tadilatn yapt.

Siirt Üniversitesi Toplum Gönüllüleri Topluluu Koordinatörü Hayrettin Kine, AA muhabirine, topladklar yardmlarla köy okullarnda tadilat yaptklarn söyledi.

Eridere lköretim Okulunun çok kötü durumda olduunu anlatan Kine, önce ihtiyaçlar tespit ettiklerini, ardndan okulu onarmaya çaltklarn belirtti.

Kine, öyle konutu:

Öretmenlerle uzun süredir irtibat halindeydik. Okulu onararak, ihtiyaçlarn karladk. çocuklara okulu sevdirmeye yönelik etkinlikler yaptk. Dier gönüllü arkadalarmzn da bu alanda çalmasn istiyoruz. Siirt esnafna, öretmenlere ve bizi destekleyen tüm arkadalara teekkür ediyoruz.

ÜNVERSTEL ÖRENCLER

Daha önce 8 köy okuluna yardmda bulunduklarn aktaran Kine, bundan sonra da özelikle köy okullarna yönelik yardmlarn devam edeceini sözlerine ekledi.

Okulda görevli öretmeni Asl Günelik de okulun ihtiyaçlarnn üniversite örencileri tarafndan karland için örencilerinin mutlu olduunu söyledi.

29 örencim var. Hepsinin gözü k saçyor. Onlarn eitimine katkmzn olmas için ellerinden tutmamz gerekiyor. Üniversite örencileri hummal bir çalmayla okulun ihtiyacn giderdiler. diyen Günelik, yardmlarndan dolay örencilere teekkür etti.

Üniversite örencilerinden Mehmet Akan da minik örencilerin mutluluunun sevindirici olduunu anlatarak, çocuklarn okul ihtiyaçlarn karlamak bizim için de mutluluk verici oldu. çocuklarn iyi geliimi için elimizden gelen her eyi yapacaz. Her ey çocuklar için. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git